News Recomandarea ADPM Special Stiri externe Vedete

Andreea Marin apara drepturile romancelor la New York

Scris de Alexandru Manea

Andreea Marin reprezinta Romania la New York in calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. Este pentru a treia oara cand frumoasa prezentatoare tv vorbeste in numele tarii noastre, insa anul acesta emotiile sunt mult mai mari deoarece este si gazda evenimentului. Andreea Marin a vorbit despre conditia femeii in Romania, despre drepturile mamelor si necesitatea unei schimbari pentru ca romancele sa isi faca vocea auzita.

Andreea Marin 4

„Romania e pe punctul de a face un pas important inainte in privinta drepturilor femeilor si ma bucur ca Agentia Natiunilor Unite dedicata femeilor, UNWOMEN , ne-a auzit vocea astazi. Iar cuvintele reprezentantului UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, au adus lacrimi in ochii tuturor, spunand povestea unei fete din Romania anului 2016 care se incapataneaza sa mearga zilnic la scoala fara a sti daca va avea ce manca la finalul fiecarei zile, dar stiind ca educatia e singura sa sansa”, povesteste Andreea Marin despre intalnirea de la New York. 

Andreea Marin 2

In anii trecuti, Andreea Marin si delegatia Romaniei au militat pentru copiii romani si dreptul la o viata mai buna. Anul acesta, subiectul principal a fost vocea femeilor si drepturile de care ar trebui sa beneficieze in 2016. Este al treilea an in care vedeta este invitata la New York pentru a sustine o cauza. Acum, emotiile au fost mai mari deoarece Andreea a fost gazda evenimentului.

„O astfel de zi in care m-am simtit mandra sa sprijin Romania nu se uita usor. As fi vrut ca mama sa stie ca ea si fetita mea sunt sufletele minunate care m-au motivat in toti acesti ani sa merg inainte pe acest drum. Tata m-ar fi incurajat ca intotdeauna, mai cu seama ca i-as fi povestit ca astfel sustin si o campanie a UNWOMEN dedicata femeilor, dar care e speciala pentru ca are la baza implicarea directa a barbatilor care iau atitudine : campania He For She.”

Andreea Marin 3

Andreea Marin a devenit Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF in decembrie 2006. Vedeta a fost aleasa datorita reputatiei sale impecabile, dar si datorita implicarii in diverse campanii umanitare. Ambasadorii Bunavointei joaca un rol esential în sustinerea actiunilor de promovare si strângere de fonduri ale UNICEF. Andreea Marin le marturiseste fanilor ei de pe Facebook faptul ca intalnirea de la New York a fost una dintre cele mai emotionante din cariera ei.

Andreea Marin 1

„Poate ca fotografia nu arata emotia ascunsa in mine, dar a fost una puternica si ma bucur ca a fost receptata si imbratisata de catre cei ce m-au ascultat si apoi au intrat intr-un dialog efervescent cu noi, cu delegatia Romaniei condusa de Ioana Cazacu, ministru secretar de stat determinat sa construiasca pe acest taram, sef al Agentiei Nationale de Egalitate de Sanse.” 

UNICEF este prezent în România si în alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pâna la adolescenta. In tara noastra, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor împotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. 

Scrie un comentariu