Stiri Interne

Andra si Vunk au incalcat „legea”! Interzisi la TV! Iata ce pot pati si alti artisti!

Scris de Alexandru Manea

Andra si Vunk au incalcat Legea audiovizualului dupa ce au inclus in clipurile lor reclama ascunsa la anumite produse. Conform procedurii, trebuiau sa anunte, la inceputul fiecarui videoclip ca va urma „plasare de produse”. Prin urmare, clipurile au fost interzise la TV!

andra-vunk

In ultimii ani s-a creat un adevarat trend ca artistii sa castige bani suplimentari sau sa isi acopere cheltuielile de productie ale clipurilor sale incluzand in acestea reclama la anumite produse sau servicii.

Au fost dese cazurile in care, pe parcusul derularii actiunii s-au putut vedea branduri ale unor produse cosmetice, bauturi, localuri, alimente.

In mod normal, conform articolului 31, aliniatul 4, litera c si alineatul 5 din Legea Audiovizualului, la inceputul clipurilor ar fi trebuit sa se comunica ca urmeaza „plasare de produse”, pentru a justifica promovarea brandurilor respective.

In cazul clipurilor „Asa, si!” (Vunk) si „Va fi bine” (Andra) acest lucru nu s-a intamplat. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a interzis aceste videoclipuri de a mai fi difuzate la televizor fara ca acele produse sa fie blurate.  Decizia vine insa dupa cateva luni bune in care clipurile cu reclame au rulat pe posturile TV romanesti.

Scrie un comentariu