News

Andra si Catalin Maruta si-au adus copilul acasa

Scris de Alexandru Manea

Andra a fost externata si si-a adus primul mostenitor acasa, la patru zile dupa ce a nascut. Micutul va creste in vila parintilor din Pantelimon.

David Maruta a fost adus ieri acasa de parintii lui, dupa patru zile in care a stat, alaturi de mama lui, in maternitatea Regina Maria.

Parintii i-au pregatit din timp camera, amenajand-o cu toate cele necesare. David este primul copil al cuplului Andra-Catalin Maruta si a venit pe lume in data de 16 martie.

„Astazi, am devenit tata! Stiam asta de noua luni, am incercat sa anticipez, impreuna cu Andra, toate starile si faptele, am planuit, am asteptat, mi-am imaginat, am cumparat, am decorat, am avut emotii. Si totusi, oricat mi-ar fi lucrat mintea in acest rastimp, nimeni si nimic nu mi-a putut da vreun indiciu despre cum este, cu adevarat, sa-mi tin copilul in brate pentru prima data! Este ceva absolut unic si imposibil de redat in cuvinte – desi vedeti bine ca asta ma straduiesc sa fac…

L-am tinut pe David in brate si mi s-au inmuiat genunchii, doar responsabilitatea si dorinta de a-l sustine in siguranta mi-au dat taria sa rezist pe picioare. Emotia tindea sa-mi topeasca ligamentele. Mi se parea mic si neajutorat, desi e un copil frumos si puternic, voinic, cu o greutate si o lungime capabile sa-i asigure deja autoritatea printre ceilalti bebelusi din maternitate: 3, 760 kg si 54 de cm. A primit nota 10 la nastere – este evaluarea doctorului Nicolae Poiana, caruia ii multumesc pentru tot!

Nu-mi amintesc de nicio alta situatie similara, in viata mea. Iar eu nu sunt genul de om care sa fi avut o viata obisnuita, liniara. Cu toate astea, dincolo de toate schimbarile majore din drumul meu profesional, dincolo de toate calatoriile, evenimentele palpitante, visurile si zbaterile, acesta este primul moment de-o frumusete si de-un absolut pe care cu greu sunt capabil sa le descriu in vorbe. Trebuie sa fiti parinti ca sa intelegeti exact ceea ce spun acum.

Sunt fericit, implinit, mandru. Nimic nu te face mai responsabil, mai rational si mai curajos decat momentul acela decisiv, punctul zero al noii tale misiuni. De-acum inainte, viata mea se imparte in doua – inainte si dupa primul copil – o departajare pe care o cunosteam teoretic de mult timp, dar abia acum ii inteleg si ii simt toate sensurile. O data cu nasterea copilului nostru, eu ti Andra ne-am nascut a doua oara”, declara Maruta imediat dupa ce fiul sau a venit pe lume.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu