News

Anca Pandrea: „Am dormit cu el azi noapte. L-am luat in brate si l-am incalzit!”. Iurie Darie va fi ingropat astazi!

Scris de Christian Stan

Iurie Darie a incetat vineri seara din viata, dupa o lunga lupta cu boala si cu complicatiile aparute dupa operatia suferita in luna mai. Actorul este plans de colegii lui de breasla. Anca Pandrea, partener de viata a lui Iulie Darie de 26 de ani, sufera enorm dupa disparitia sa si nu poate pleca de langa sicriul cu corpul neinsufletit.

Cei care si-au dorit sa-si ia ramas bun de la marele actor Iulie Darie, au facut-o sambata, cu flori si lacrimi in ochi, corpul neinsufletit al actorului fiind depus la Teatrul de Comedie din Bucuresti. Acesta urmeaza sa fie ingropat in cursul zilei de astazi, la Biserica Sfanta Vineri din Capitala.

„Am dormit cu el vineri noapte. L-am luat in brate si l-am incalzit. Daca se intampla ceva cu el, ii voi fi alaturi, oriunde ne duc stelele. Iura este sufletul si viata mea!”, a declara Anca Pandrea, partenera de viata a actorului din ultimii 26 de ani.

Actorul Iurie Darie a murit, vineri, la varsta de 83 de ani dupa o grea suferinta de cateva luni.

El a fost externat pe 21 septembrie din Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, unde fusese internat din data de 16 iunie.

La la 21 mai suferise o interventie chirurgicala pentru pentru a-i fi drenat surplusul de lichid acumulat in zona creierului, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala. Ulterior, la data de 16 iunie, Iurie Darie a mai fost internat si supus unei interventii chirurgicale, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, din cauza ca i s-a infundat tubul de dren instalat la operatia din 21 mai. 

In timpul celei de-a doua operatii i-a fost montat un drenaj extern. La 17 iunie, medicii au anuntat ca starea lui generala este grava deoarece a dezvoltat si un accident vascular cerebral.

Iurie Darie s-a nascut pe 14 martie 1929, in Vadul Rascov din judetul Soroca, aflat in prezent in Republica Moldova. 

A debutat in anul 1953, in „Nepotii gornistului”, in regia lui Dinu Negreanu si alaturi de Marga Barbu si Liviu Ciulei.

Scrie un comentariu