ADPM Cool

Cum poti face cumparaturi „cu drona”!

Scris de Administrator

Amazon a dezvaluit misterul ce se crease deja in jurul celui mai nou si inovator proiect, lucru despre care se spune ca reprezinta viitorul in materie de livrari la domiciliu – pachete livrate cu ajutorul unor drone.

amazon-drone5

Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon, a dezvaluit de curand ca serviciul de livrari la domiciliu este pe cale sa treaca la un alt nivel. Astfel, postasii vor fi inlocuiti de drone, iar perioada pana la livrarea unui produs comandat online va fi redusa pana la 30 de minute.

amazon-drone

Clientii vor avea pachetul in cel mai scurt timp pe gazonul din fata casei, lasat de o masinarie ce va zbura de la cel mai apropiat depozit.

Nu s-a stabilit inca daca ipoteza dronelor reprezinta o strategie de PR sau un plan cat se poate de serios, dar mai marii Amazon declara ca, desi totul pare ceva de domeniu science fiction-ului, nu este deloc asa.

amazon-drone1

In interviurile acordate presei, Jeff Bezos a spus ca dronele vor putea cara pachete cu o greutate de pana la aproximativ 2 kilograme si jumatate, acoperind astfel 86% din produsele pe care compania le livreaza la momentul actual.

amazon-drone2

De asemenea, a adaugat ca are in plan lansarea acestui serviciu in maxim 5 ani si ca Statele Unite reprezinta prima locatie vizata.

amazon-drone3

Dronele vor fi ghidate de la distanta, deci nu au nevoie de un pilot. In schimb, vor fi dotate cu un sistem GPS pentru a-si gasi drumul pana la adresa de livrare.

amazon-drone4

Cea mai dificila etapa, dupa spusele lui Bezos, va fi obtinerea autorizatiei din partea Autoritatii Federale de Aviatie a Statelor Unite, insa este increzator in faptul ca acest lucru se va infaptui pana la urma.

Scrie un comentariu