Stiri externe

Job sangeros! Logodnica lui Clooney, avocat pentru un criminal de razboi din siria!

Scris de Christian Stan

Amal Allamudin i-a castigat inima lui George Clooney, insa pe parte profesionala are o misiune foarte dificila. Amal a fost numita de Organizatia Natiunilor Unite avocatul lui Abdullah al-Senussi, un criminal de razboi din Siria, apropiat al dictatorului Gaddafi. Amal trebuie sa se asigure ca drepturile internationale ale omului nu sunt incalcate in cadrul procesului lui Abdullah.

1-28-amal-alamuddin

Grea misiune pentru Amal Alamuddin, care a fost insarcinata de Comisia Internationala pentru Protectia Drepturilor Omului din cadrul ONU cu misiunea de a-l apara in proces pe criminalul de razboi Abdullah al-Senussi, fosta mana dreapta a dictatorului sirian Gaddafi. Amal il ajuta pe Abdullah sa faca apel impotriva deciziei ca procesul sau sa aiba loc in Libia, acolo unde acesta ar putea sa fie condamnat la moarte.

abdullahd

Abdullah al-Senussi (stanga), impreuna cu dictatorul sirian Gaddafi (dreapta)

al-Senussi a fost condamnat in anul 1989 in absentiam de o curte din Franta pentru bombardarea unui avion in anul 1989, iar acum este considerat responsabil de masacrul a 1200 de condamnati dintr-o inchisoare siriana, de numeroase torturi si de spanzurarea a numerosi spioni de razboi. Acesta este acuzat de crime de razboi de Curtea Criminala Internationala, iar misiunea lui Amal nu este aceea de a-l scapa pe al-Senussi cu basmaua curata ci de a-l aduce pentru un proces in fata unui tribunal international. Curtea Internationala pentru Protectia Drepturilor Omului din cadrul ONU este ingrijorata ca procesul lui Abdullah din Siria nu se desfasoara respectand litera legii si ca procedurile sunt abuzive si violente.

Libia si-a dat acordul anul trecut ca acest proces sa fie supervizat de organismele internationale, insa Alamuddin si echipa ei de avocati au declarat ca pana in prezent n-au putut sa ia legatura cu Abdullah.

Amal a devenit acum cunoscuta in intreaga lume dupa ce s-a aflat ca a devenit logodnica lui George Clooney. Actorul a cerut-o de nevasta cu un diamant urias, de sapte carate, iar nunta lor va avea loc cel mai probabil in luna septembrie  

Scrie un comentariu