Carusel Stiri Interne

Alexandru Ciucu, un bust de bronz, cadou Regelui Mihai

Scris de Alexandru Manea

Alexandru Ciucu, furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei, i-a facut cadou Regelui Mihai, cu ocazia aniversarii a 92 de ani de viata, un bust din bronz cu totul special. Este vorba de o sculptura ce dateaza din 1927 si care il reprezinta pe Majestatea Sa la varsta de sase ani. Ineditul obiect a fost achizitionat de Alexandru Ciucu in cadrul unei licitatii recente.

alex-ciucu-principele-nicolae-radu

“Chiar pe data de 25 octombrie l-am trimis frumos impachetat la Palatul Elisabeta, insotit de o scrisoare in care am asternut ganduri de felicitare. Ulterior am primit la randul meu o scrisoare de multumire din partea Majestatii Sale”, declara designerul.

alexandru-ciucu-alina-sorescu-printesa-margareta

Alexandru Ciucu a participat, alaturi de sotia lui, Alina, la concertul extraordinar de la Ateneul Roman, organizat in beneficiul programului Tinere talente al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

bust-regele-mihai

„Sala mare a Ateneului Roman a fost arhiplina, fapt care m-a bucurat foarte mult. Am salutat membrii Familiei Regale, mai precis pe ASR Principesa Margareta, ASR Pricipele Radu si pe ASR Nicolae si, prin intermediul lor, i-am urat la multi ani Majestatii Sale Regelui Mihai”, spune designerul.

alexandru-ciucu-medalie-regele-mihai

Anul trecut, pe 25 octombrie, Alexandru Ciucu i-a oferit Regelui Mihai o medalie jubilara de 25 de ani de domnie a regelui Carol I, sculptata de Paul Telge in 1891.

Mapa ziar 1916 Regele Mihai - Alexandru Ciucu

 

In 2011, designerul i-a daruit, cu ocazia aniversarii a 90 de ani de viata, o editie speciala din 1916 a ziarului francez Le Petit Journal, dedicata in intregime istoriei familiei Regale a Romaniei la acea vreme. Ambele obiecte au fost achizitionate de designer in cadrul unor licitatii speciale.

Alexandru Ciucu -furnizor Casa Regala 2

In primavara acestui an, Alexandru Ciucu a primit un nou titlu de Furnizor al Casei Regale a Romaniei, multumita serviciilor impecabile oferite incepand cu anul 2010. Designerul a fost ridicat la rangul de maestru si va asigura vestimentatia membrilor familiei regale pentru urmatorii trei ani.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu