Evenimente Stiri Interne Style Radar

Alexandru Ciucu a lansat costume inspirate de uniformele militare ale secolului al XIX-lea!

Scris de Administrator

Celebrul designer Alexandru Ciucu si-a lansat aseara cea mai noua colectie vestimentara, „Tailored Glory 2015”, care include, in premiera pentru moda autohtona, costume inspirate de eleganta uniformelor militare ale secolului al XIX-lea.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-30

Cunoscutul designer de costume, Alexandru Ciucu, a lansat colectia “Tailored Glory 2015” ce include, in premiera pentru moda autohtona, costume inspirate de eleganta uniformelor militare ale secolului al XIX-lea. Creatiile designerului au fost prezentate pe podium, in fata a peste 200 de invitati, tot ca o premiera, de soldatii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, cu ocazia implinirii a 155 de ani de la infiintarea acestei unitati de elita.

IMG_7Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-21634 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-2

Noua colectie semnata Alexandru Ciucu pastreaza multe accente specifice hainei militare, precum buzunarele cu burduf, epoletii, centura prinsa in nasturi metalici, vipusca in contrast. Toate acestea sunt insa restilizate intr-un design propriu, in trend cu formele si cromatica moderna, pe o gama de stofe atent selectionata din colectiile marilor producatori de tesatura.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-3 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-4

“Aceasta colectie este o restilizare a costumului clasic barbatesc in directia uniformelor militare. Creatiile acestea sunt prefect purtabile, unele in mediul casual, altele in zona de business, iar a treia categorie este destinata ceremoniei. In acelasi context cu tenta army, colectia cuprinde si cateva propuneri de costum, sau sacou cu pantalon si vesta, pentru doamne”, explica designerul.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-5 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-6

Noua colectie Alexandru Ciucu, “Tailored Glory 2015”, se imparte in trei zone distincte: casual, business si ceremonie.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-7 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-8

“In functie de categoria pentru care au fost create, tinutele business pot fi purtate la birou, la o intalnire sau pe avion, daca este vorba de o deplasare in scop de afaceri. Tinutele casual au o arie mult mai extinsa de utilizare, de la iesirile cu prietenii, o cina romantica, o petrecere in Centrul Vechi, pana la o seara de teatru sau spectacol.

In varianta casual, sacoul poate fi usor asortat cu o pereche de blugi, sau cu un pantalon in contrast viu, mai ales in perioada verii. Propunerile pentru ceremonie aduc in prim plan albastrul bleumarin, marsala si maro ciocolata. Toate tinutele vin accesorizate cu cravata, papion sau lavaliera, dupa caz, iar anul acesta, pentru prima data intr-o prezentare de a mea, batistele de ceremonie au fost aranjate altfel”, declara Alexandru Ciucu.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-9 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-10

In viziunea lui Alexandru Ciucu, unul dintre cei sase cavaleri moderni, ambasadori ai berii de abatie Affligem, respectarea ritualului si pasiunea pentru precizie sunt esentiale pentru obtinerea unei haine care se muleaza pe personalitatea unui om si pe stilul sau de viata. Mestesugul designului vestimentar isi demonstreaza mereu utilitatea si versatilitatea, adaptandu-se permanent stilului contemporan.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-11 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-12

Indemanarea si viziunea mestesugarului sunt si secretele berii Affligem, care vorbeste despre mostenirea calitatii unui mestesug adaptat constant gustului contemporan, combinand inspirat aceeasi reteta cu inovatia tehnologica.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-13 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-14
Designerul recunoaste ca tocmai contextul international din prezent l-a inspirat in crearea acestei colectii.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-15 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-16

„Am pornit de la starea generala in plan international, unde se vorbeste doar despre razboaie, atacuri, violenta si baze militare. Fara sa vrei, toate aceste stiri iti induc o stare de neliniste legata de siguranta nationala si, pana la urma, de cea a familiei si a ta personala. Avand aceste trairi interioare, am incercat sa gasesc in ideea razboiului ceva nobil, inaltator, glorios. Si am regasit eroi fara nume, lideri si strategi celebri, dar si faimoasele batalii de la sfarsitul secolului XIX, cand, in afara intereselor meschine care stau la baza conflagratiilor, soldatii luptau de cele mai multe ori pentru Glorie. Revenind in zilele noastre, observam ca in viata civila de zi cu zi se da o lupta din ce in ce mai apriga pentru un trai cat de cat sigur. Diferenta este ca nu se folosesc gloante. Facand aceasta paralela, am considerat ca toti cei care ies castigatori din aceste lupte „de oras” ar merita sa poarte o tinuta de „general”, asa cum probabil ar fi primit pe campul de batalie pentru performante similare. Prin ‘Tailored Glory 2015’, ridic practic la rang de ‘General’ orice om care are inca viu spiritul de invingator”, explica designerul.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-17 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-18 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-19

Evenimentul de prezentare a noii colectii Alexandru Ciucu a fost desfasurat la Athenee Palace Hilton Bucuresti si a avut ca partener Affligem, berea belgiana autentica de abatie, ce ofera cu aceeasi dedicare privilegiul de a savura un gust desavarsit, mereu contemporan.

Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-20 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-22 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-22 (2) Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-23 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-24 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-25 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-26 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-27 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-28 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-33 Prezentare-Alexandru-Ciucu-Tailored-Glory-2015-29

Foto: Mircea Netea

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu