News

Alexandru Ciucu croieste smokingul Printului William

Scris de Alexandru Manea

Alexandru Ciucu, singurul designer de costume Premium din Romania, a primit o cerere cu totul speciala la Paris – aceea de a recrea costumul cu care Printul William s-a afisat la nunta.

Prezent la Premiere Vision, cea mai mare si mai importanta expozitie din lume in domeniul textilelor, unde isi expune costume din mai multe colectii proprii, furnizorul Casei Regale a Romaniei a fost ieri vizitat de un om de afaceri englez, care i-a comandat un smoking exact ca cel purtat de Printul William, actualul Duce de Cambridge, la fastuoasa nunta din luna aprilie.

“In prima zi de expozitie am avut parte de o mare surpriza. Un client englez, care, din vorba in vorba, a aflat ca suntem furnizorii oficiali ai Casei Regale si ca am facut costumele Principelui Radu pentru nunta Printului William, si-a comandat un smoking exact ca al proaspatului Duce de Cambridge.

Am remarcat cu aceasta ocazie cat de mult este apreciata in cultura vest europeana distinctia pe care ti-o ofera girul regalitatii”, declara Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu a devenit astfel primul designer roman care participa ca expozant la Premiere Vision Paris, cea mai mare si mai importanta expozitie din lume in domeniul textil. La acest eveniment sunt prezentate ultimele colectii ale celor mai importanti jucatori din lumea modei internationale, cei care propun noile tendinte in domeniu.

“Sper sa fie doar inceputul unei lungi si frumoase relatii cu moda europeana. Alaturi de tatal  meu care lucreaza in domeniu de peste 50 de ani, am avut o colaborare continua si indelungata cu piata europeana, dar acum este pentru prima data cand propunem design-ul nostru”, adauga Ciucu.

Designerul roman isi prezinta in aceste zile, in fata a mii de vizitatori de pe toate continentele, costume din mai multe colectii personale. “In mod special, din cea mai recenta, ‘Barbatii se imbraca de la Ciucu’ pentru ca este cea mai aproape ca design de tendintele actuale in moda costumelor barbatesti”, adauga el.

Alexandru Ciucu a observat cu placere ca in Occident costumul la comanda este inca un stil de viata.

“Clientii mei pot fi de mai multe categorii, incepand cu marii retaileri care pot comanda intre cateva sute si cateva mii de piese promovand astfel brandul Alexandru Ciucu pe o scara mai larga si incheind cu cei care detin un lant de   boutique-uri bine pozitionate in marile orase europene, contribuind la promovarea brandului pe verticala in anumite cercuri de consumatori.

La aceste categorii se adauga cei care doresc sa isi comande un costum pe propriile masuri, pornind de la faptul ca pentru multi europeni costumul la comanda este inca un stil de viata”, declara designerul.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu