News

Alexandru Ciucu ii face cadou Regelui Mihai o medalie jubiliara si un frac nou-nout

Scris de Alexandru Manea

Designerul de costume masculine Premium, Alexandru Ciucu, furnizorul oficial al Casei Regale a Romaniei, i-a pregatit Regelui Mihai un cadou cu totul special. Cu ocazia aniversarii a 91 de ani de viata, care va avea loc joi, 25 octombrie, designerul ii va oferi Majestatii Sale o medalie jubiliara si un frac realizat de el insusi.

Alexandru Ciucu a ajuns in posesia medaliei in urma unei licitatii. Medalia este una jubilara, de 25 de ani de domnie a regelui Carol I, sculptata de Paul Telge in 1891.

“O piesa de exceptie, batuta cu ocazia jubileului de 25 de ani de domnie a Regelui Carol I, a carui macheta a fost gravata de cunoscutul maestru german al orfevrariei, Paul Telge, ajutat de P. Heisler, ambii din Berlin. P. Telge, constant colaborator al Casei Regale este cel care a restaurat și piesele tezaurului de la Pietroasele.

Pe avers, planul este dominat de figura regelui, in profil spre stanga, iar in exerga se distinge legenda: „CAROL I DOMN ȘI REGE AL ROMANIEI/1866/10 MAI/1891”.

Reversul este bogat decorat și compus dintr-o figura feminina care simbolizeaza Romania, inconjurata de cinci scene, fiecare marcand un moment semnificativ al domniei regelui: 1881 (proclamarea regatului), 1877-1878 (Razboiul de Independenta), 1890 (debutul lucrarilor pentru ridicarea podului de la Cernavoda), 1866 (sosirea in tara și promulgarea Constitutiei), 1886 (restaurarea bisericii Manastirii de la Curtea de Argeș, destinata a fi necropola dinastiei).
Alte cinci figuri mitologice care delimiteaza intregul, simbolizeaza justitia, ratiunea, intelepciunea, bunatatea și vitejia, adica acele atribute care au caracterizat personalitatea regelui și domnia sa”, astfel descrie designerul medalia.

Alexandru Ciucu ii va darui Regelui Mihai si un frac nou-nout, realizat in atelierul sau din incinta fabricii Apaca, pe care Majestatea Sa il va putea purta la receptiile oficiale.

Alexandru Ciucu este un apropiat al Casei Regale a Romaniei. Anul trecut, el a fost invitat la discursul Regelui din Parlamentul Romaniei.

La acea vreme, designerul i-a daruit Regelui Mihai, cu ocazia aniversarii a 90 de ani de viata, un cadou cu totul inedit: o editie speciala din 1916 a ziarului francez „Le Petit Journal” dedicata in intregime istoriei familiei Regale a Romaniei de la acea vreme. .

Ziarul a fost castigat de Ciucu la o licitatie si i-a fost trimis Regelui Mihai inserat intr-o mapa de piele speciala.

Mapa a fost realizata de Dan Coma, este personalizata cu coroana regala pe coperta si contine un mesaj al lui Alexandru Ciucu inscriptionat cu auriu: „La multi ani, Majestate!”.

Coperta ziarului ii prezinta pe Regele Ferdinand si pe Regina Maria si a fost lansat pe piata duminica, 16 septembrie 1916.  Publicatia cuprinde informatii si ilustratii despre familia Regala a Romaniei, precum si date importante din istoria tarii.

Alexandru Ciucu este o prezenta obisnuita in cadrul evenimentelor la care participa membrii familiei regale.

La celebra nunta a Printului Albert de Monaco designerul, detinatorul singurului atelier de costume masculine Premium din Romania, i-a realizatPrincipelui Radu cate o tinuta eleganta pentru fiecare eveniment inclus in suita de momente speciale ale nuntii regale.

Toate creatiile au fost in intregime create in Atelierul de Inalta Croitorie Alexandru Ciucu intocmai dupa rigorile impuse de participarea la o astfel de ceremonie.

Scrie un comentariu