Evenimente News

Alexandru Ciucu a recreat costumele celebre ale actorilor de la Hollywood

Scris de Alexandru Manea

Vedetele din Romania au admirat indeaproape stilul vestimentar de la Hollywood la prezentarea colectiei in stil clasic-chic “Barbatii se imbraca de la Ciucu” – O colectie ca-n filme, semnata de designerul Casei Regale, Alexandru Ciucu.

Peste 300 de invitati din inalta societate (vedete, oameni de afaceri, politicieni si ziaristi) au trecut  ieri seara pragul elegantului Palat Ghika din Capitala pentru a fi martorii unui eveniment ce s-a anuntat a fi cu totul deosebit.  

Maria Dinulescu, Irinel Columbeanu, Dragos Stoica si sotia lui, Monica, membrii trupei Direcţia 5, invitati si in recital, Cabral, amfitrionul serii si viitoarea lui sotie, Andreea Patrascu, Vlad Mirita, deputatul Cristian Rizea si sotia lui. Josette, deputatul Adrian Gurzau, Liviu Varciu, Iulia Albu, Dana Deac, Catinca Roman, Roxana Iliescu, Nicolae si Ioana Voiculet, fetele de la Amadeus, Neylini, Luis Lazarus, designerii Mihaela Drafta, Deea Buzdugan, Oana Comanescu, stilistul Andreea Inankur, Nora Seroussi, Pusa HackExotique au tinut sa vada noile viziuni vestimentare ale artistului designer.

Irinel Columbeanu, un vechi admirator al creatiilor semnate Alexandru Ciucu, a tinut sa fie prezent la eveniment chiar daca in aceeasi zi a fost anuntat divortul sau de Monica.

„Barbatii se imbraca de la Ciucu”, spunea Alexandru Ciucu, parafrazand un film celebru in invitatia sa. Iar toti barbatii prezenti au fost de acord, marturisind ca atunci cand au nevoie de un costum de calitate construit pe masura aici in Romania, singurul nume care le vine in minte este cel al lui Alexandru Ciucu.

Invitatia anunta totodata ca cei prezenti nu vor avea parte de o prezentare de moda in stil clasic.

Si asa a si fost. Cele 34 de tinute nu au defilat printre spectatori in maniera obisnuita a prezentarilor de moda, ci si-au asteptat cuminti admiratorii, fiecare pe cate un manechin de croitorie gata parca pentru proba finala, raspandite prin intreg palatul Ghica.

Dealtfel atitudinea distinsa a exponatelor se explica prin faptul ca fiecare tinuta in parte a fost o vedeta in sine, fiind inspirata de cate un personaj din pelicule celebre de la Hollywood.

Au fost astfel prezenti Richard Pretty (Richard Gere in Pretty Woman), Great Redford (Robert Redford in The Great Gatsby), Pacino Scent (Al Pacino in Scent of a woman), dar si Forest Hanks (Tom Hanks in Forrest Gump), Black Pitt (Brad Pitt in Meet Joe Black) sau James Pierce (Pierce Brosnan in Die another day).

Materialele folosite pentru aceasta colectie au fost din lana S’140 si tweed pentru sectiunea business clasic iar pentru tinutele de ceremonie, matase si brocart de matase.

Cea mai admirata tinuta a fost Al Mike Sollozzo, designerul avand deja cereri de a realiza acest model pe masurile catorva dintre clientii sai.

Surprizele nu s-au oprit aici. MC-ul serii, Cabral Ibacka a anuntat oficial semnarea contractului de colaborare dintre Atelierul de Inalta Croitorie Alexandru Ciucu si renumita tesatorie italiana „Ermenegildo Zegna”.

„Am fost intotdeauna fascinat de lumea filmului, dar nu mi-am imaginat vreodata ca din aceasta pasiune se poate naste o colectie ca-n filme” a marturisit Alexandru Ciucu, vadit emotionat de reactiile mai mult decat entuziaste ale celor prezenti la Palatul Ghica referitoare atat la calitatea tinutelor cat si la conceptul intregului eveniment.

Mai mult decat atat, acest eveniment a marcat si lansarea pe piata a pantofilor „su misura” semnati Alexandru Ciucu. Ei sunt realizati manual dupa masurile si exigentele clientului, si cu aportul artistic al creatorului Alexandru Ciucu, de catre o echipa de experti artizani care continua o traditie in domeniu din 1898.

Ca seara sa fie perfecta, evenimentul s-a incheiat in acordurile melodiei „Cinema Love”, interpretata live de catre cei de la Directia 5.

Intreaga colectie, fotografii ale invitatilor precum si filmul evenimentului pot fi urmarite pe www.alexandruciucu.ro.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu