News

Alexandru Arsinel, despre scandalul transplantului de rinichi

Scris de Alexandru Manea

Alexandru Arsinel se confrunta cu un val de critici pentru faptul ca ar fi avut parte de un tratament preferential la spital, suferind un transplant de rinichi in regim de urgenta, in conditiile in care alti bolnavi asteapta luni, chiar ani de zile pana sa li se gaseasca un organ „de schimb”.

alexandru-arsinel-operatie

Alexandru Arsinel a suferit recent un transplant de rinichi, la doar trei zile dupa ce a solicitat acest lucru, starnind un val de critici din partea unora care considera ca a beneficiat de un tratament preferential, pentru ca este vedeta, in timp ce alti bolnavi steapta luni, chiar ani de zile pana sa li se gaseasca un organ „de schimb”.

„Va scriu in calitate de asistent social care se ocupa de 13 ani de ingrijirea a peste 70 de copii si tineri care sufera de insuficienta renala cronica, tratata prin hemodializa, dializa peritoneala si transplant renal.

Dumneavoastra ati primit un rinichi la trei zile dupa ce ati solicitat un transplant pentru ca sunteti vedeta, iar profesorul Lucan a decis ca viata dumneavoastra este mai pretioasa decat a altora.

Daca as fi parintele unuia dintre zecile de tineri cu insuficienta renala cronica ce merg de trei ori pe saptamana cu Salvarea la un centru de dializa si stau, tintuiti de un pat, conectati la un aparat timp de patru ore chinuitoare, v-as intreba: de ce credeti ca viata copilului meu, care are 21 de ani si face dializa de opt ani, este mai putin importanta decat viata unui om de 70 de ani care nu a facut nici macar o zi de dializa?”, a transmis Emanuel Ungureanu, Presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie.

Alexandru Arsinel se arata revoltat de acuzele aduse.

„Nu este hotararea mea. Pentru a va lamuri in acest sens, ar trebui sa-l sunati pe dl profesor Lucan sau pe seful comisiei de transplant de aici de la Cluj, cei care au hotarat sa ma cheme. Tine de compatibilitate, de starea pacientului si astfel se iau hotararile. Eu acum aud prima data un asemenea lucru si sunt blocat.

M-as fi mirat sa nu apara si rautati. O rautate de genul asta mi s-a spus si de la Bucuresti ca ar fi aparut pe un blog din partea unui coleg, un actoras care apare in ce nu stiu formula de spectacol de la o televiziune si care spunea ca se bucura de situatia mea de sanatate in ideea ca, in sfarsit, poate sa mai vina un alt actor in locul meu. Rautati inerente, care apartin, uneori, acestui popor…

Daca ati discuta cu dl doctor Lucan, cred ca v-ati lamuri despre cine este acest domn Ungureanu. A fost o sansa. Poate ca Dumnezeu a vrut sa mi-o trimita. N-as dezvolta foarte mult, pentru ca efectiv intru intr-o stare de depresie si incep sa ma gandesc ca-mi pare rau ca m-am nascut in tara asta”, a spus Alexandru Arsinel pentru Ziarulring.ro.

Scrie un comentariu