Evenimente

Alearga la Maratonul caritabil DHL Stafeta Carpatilor alaturi de vedete si ajuta sportivii paralimpici sa ajunga la Rio!

Scris de Alexandru Manea

Daca esti pasionat de sport si vrei sa ii ajuti pe cei mai putin avantajati de destin, iti recomandam sa te inscrii la editia din acest an a Maratonului caritabil DHL Stafeta Carpatilor ce va avea loc pe 20 iunie. Iata pana cand ai reducere la taxa de inscriere.

maratonul-dhl-stafeta-carpatilor-2015

Pana pe 30 aprilie alergatorii cu experienta, dar si iubitorii de sport din companii beneficiaza de reducerea taxei de participare. In acest an Maratonul DHL Stafeta Carpatilor va avea loc pe data de 20 iunie la Poiana Brasov si se afla la cea de-a sasea editie.

Participantii sunt asteptati pe traseul traditional Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, unde inaltimea de la start este de 1021 de metri, iar cea de sfarsit de 800 de metri. Alergatorii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42,195 km. Formele alternative de inscriere sunt echipe – stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt).

Ca si la editia precedenta, in cadrul maratonului va exista o competitie separata si cu participare gratuita dedicata micilor sportivi: Crosul Copiilor. Competitia se va desfasura pe platoul Stanei Turistice si va beneficia de arbitraj, numere de concurs separate de restul maratonului, iar la finalul cursei toti copiii vor primi medalii.

Pot participa copii cu varste intre 5 si 14 ani care sunt impartiti pe 3 categorii de concurs:

  • varsta intre 5-8 ani: 250 m;
  • varsta intre 9-11 ani: 500 m;
  • varsta intre 12-14 ani: 1000 m;

raluca-lazarut-ileana-badiu-mirela-stelea-andreea-marin-ellie-white-andreea-runceanu-dhl-maraton

Anul trecut, maratonul caritabil a beneficiat de sprijinul unor vedete precum Andreea Marin, Ellie White, Raluca Lazarut, Mirela Stelea, Andreea Runceanu (Amadeus)Sustinatorii-maratonului-DHL

Sportivele Violeta Beclea-Szekely, Monica Iagar, Otilia Badescu si Monica Rosu au sustinut Maratonul DHL Stafeta Carpatilor

Editia aniversara din acest an aduce si o noutate: un concert sustinut de Smiley care va avea loc pe platoul Stanei Turistice de la Poiana Brasov. Concertul este dedicat in primul rand participantilor dar este deschis publicului si va avea loc dupa festivitatea de premiere.

In acest an, Maratonul DHL Stafeta Carpatilor va dona toate fondurile stranse Comitetului National Paralimpic pentru a sustine drumul sportivilor paralimpici romani catre Rio unde se va desfasura Olimpiada din 2016.

vedete-maraton-dhl-2

La start, anul trecut, in luna iunie, s-au aflat si Andi Moisescu, Andreea Marin, Ellie White, DJ Wanda, Anca Serea, Joaquin Bonilla si reprezentantii ADPM PR – Sorin Dutoiu si Christian Stanileana-badiu-ellie-white-maraton-dhl

Ileana Badiu si Ellie White au alergat mai bine de 10 kilometrivedete-maraton-dhl-4

Roxana Ciuhulescu s-a alaturat echipelor de participanti 

Inscrierea in competitie se realizeaza accesand site-ul www.maratondhl.ro  pana la data de 13 iunie, prin completarea formularului de inscriere.

Ppartenerii editiei 2015 sunt Primaria Brasov, Ministerul Tineretului si Sportului, Directia pentru Sport a Judetului Brasov, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Rugby, Ro Club Marathon, World Class, Easy Plast, Smile Experts, SuperFit.

Competitii sportive partenere: Brasov Marathon, Semimaraton Brasov, Bucharest HalfMarathon, Bucharest Marathon.

VIOLETA BECLEA SI ROXANA CIUHULESCU MARATON DHL 2008

Despre Maratonul DHL “Stafeta Carpatilor”

Maratonul DHL – Stafeta Carpatilor este un eveniment aflat la a sasea editie, devenind unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen din Romania cu un numar de participanti in continua crestere. Prima editie a avut loc in 2005, iar anul acesta se implinesc 10 ani de la prima competitie.

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor s-a impus ca un eveniment de notorietate, numarul alergatorilor fiind de peste 2700, in timp ce, mai mult de 260 de companii importante si-au aliniat echipe proprii la start. Maratonul DHL este considerat ca fiind cel mai bun de acest gen, avand elemente specifice, cum ar fi: traseu, detalii de organizare, componenta de caritate si de promovare a sportului prin intermediul tinerilor. Fondurile stranse depasesc 70,000 de euro si au fost donate unor ONG-urilor dedicate copiilor suferinzi sau aflati in dificultate: Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi – Familia, Fundatia Light Into Europe si Salvati Copiii Romania.

Scrie un comentariu