Stiri externe

Alber Elbaz, designerul care a reînviat casa Lanvin, a murit la 59 de ani

Scris de Ana Kozma

Designerul vestimentar Alber Elbaz, cel care a reînviat casa Lanvin, a murit la vârsta de 59 de ani. Întreaga lume a modei, și nu numai, îl comemorează pe social media. Iată de ce a fost el atât de apreciat!

Alber Elbaz, designerul care a reînviat casa Lanvin, a murit la 59 de ani

Designerul Alber Elbaz a murit la doar 59 de ani în urma unor complicații cauzate de infectarea cu COVID-19.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Stella McCartney (@stellamccartney)

„Alber avea o reputație bine meritată ca fiind una dintre cele mai strălucite și mai iubite personalități din industria modei. M-au captat întotdeauna inteligența, sensibilitatea, generozitatea și creativitatea lui nestăvilită. Era un om extrem de cald cu un talent excepțional, iar viziunea sa singulară, simțul frumuseții și empatia sunt parte din moștenirea pe care o lasă în urmă”, spune fondatorul și președintele Richemont, Johann Rupert.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de giambattistavalli (@giambattistavalli)

Alber Elbaz a fost director artistic al casei Lanvin din anul 2001. Și-a pus amprenta pe reinventarea celebrei case de modă. A fost însă demis ani mai târziu, în 2015. Recent, deignerul își lansase propriul fashion brand, AZ Factory.

Născut în Maroc și crescut în Israel, Elbaz s-a mutat la New York pentru a-și începe cariera în modă. A lucrat la început pentru designerul Geoffrey Beene.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

Cat de mult s-a schimbat brandul Lanvin de cand Bruno Sialelli este creative director

Atunci când a ajuns la Lanvin, casa de modă înființată în 1889 era una mică, focusată în principal pe haine pentru bărbați. Albert Elbaz a reînviat brandul și l-a reinventat drept o casă de modă ce se adresează femeilor. Rochiile sale de cocktail au fost intens lăudate de unii dintre cei mai mari critici de modă.

Când a ajuns la Lanvin, fondată în 1889, era o mică casă de modă axată în principal pe îmbrăcăminte pentru bărbați. Elbaz l-a reînviat pe Lanvin și l-a transformat pentru a se concentra în principal pe moda pentru femei. Rochiile sale de cocktail, multe dintre ele cu fermoare grele, au fost laudate pe scară largă.

Scrie un comentariu