Stiri Interne

Al Di Meola, surprins de primarul Iasi-ului. Iata ce a primit!

Scris de Alexandru Manea

Primarul orasului a venit personal si i-a oferit un album cu locurile cele mai indragite din zona Moldovei. Celebrul chitarist Al Di Meola a revenit saptamana trecuta in Romania.

Al Di Meola, surprins de primarul Iasi-ului. Iata ce a primit!

Artistul, adorat de intreaga lume, a sustinut un super show pe scena Teatrului National din Iasi, intr-o formula Trio, alaturi de Peo Alfonsi si Peter Kaszas, in fata a sute de oameni impresionati de muzica lui de mare calitate.

Concertul cunoscutului muzician a cuprins melodiile marca Piazzolla & Lennon & McCartney, dar si o serie de piese noi, pe care Al Di Meola le-a cantat in turneul european facut, anul acesta, in Italia, Germania, Cehia, Polonia, Slovacia, Olanda, Spania si Anglia.

Toate au mers direct la sufletul iubitorilor de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american, astfel ca nu este exclus ca artistul sa mai accepte invitatiile care ii vor veni de la organizatorii de evenimente cu staif in Romania in perioada urmatoare! In plus, Al Di Meola a fost si el impresionat de public, de atmosfera, dar si de modul in care a fost primit de oficilitatile orasului si, in principal de primarul Mihai Chirica.

Edilul i-a oferit la finele spectacolului un album foto cu cele mai importante puncte de atractie ale Iasiului, gest care l-a lasat fara cuvinte pe marele artist! “M-a impresionat Teatrul National, este un loc special, incarcat de istorie. Absolut superb! De altfel, pe toata sederea mea la Iasi, m-am simtit foarte bine! Multumesc publicului pentru cu caldura cu care am fost primit, multumesc de asemenea domnului Primar Mihai Chirica”, a spus Meola la plecarea din Romania.

Ales de patru ori „cel mai bun chitarist de jazz al tuturor timpurilor”, Al Di Meola este cunoscut in randul iubitorilor muzicii de calitate pentru stilul de fusion-jazz experimental al carui promotor este. Colaborarile de exceptie pe care le-a avut insa, de-a lungul anilor, cu cele mai reprezentative figuri ale muzicii contemporane printre care se numara Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty i-au adus renumele mondial si titlul de “pioner al muzicii instrumentale interpretate cu sufletul!”

Scrie un comentariu