News

ADPM Trivia: 15 lucruri pe care nu le stiai despre serialul-fenomen „Dallas”

Scris de Administrator

„Dallas” este unul dintre cele mai indragite seriale ale tuturor timpurilor. O lume intreaga a urmarit, vreme de 14 sezoane, aventurile unor personaje legendare precum JR, Bobby, Pamela, Sue Ellen, etc. La 21 de ani dupa ce „Dallas” a fost retras, el a fost resuscitat in 2012 de catre postul TNT printr-un serial in care apar actorii din generatia veche, Patrick Duffy, Linda Gray si Larry Hagman, alaturi de tinerii Josh Henderson si Jesse Metcalfe. ADPM iti prezinta astazi 15 lucruri pe care nu le stiai despre serialul tau preferat, „Dallas”!

kinopoisk.ru

1. Victoria Principal a refuzat sa apara in episodul final fiindca existau sanse mari ca serialul sa revina sezonul urmator. Actrita le-a spus producatorilor ca va juca in ultimul episod cu conditia ca serialul sa ia cu adevarat sfarsit.

sue-ellen-jr

2. Initial, Linda Gray (Sue Ellen) nu avea un text impus, astfel ca ea si Larry Hagman erau nevoiti sa improvizeze scenele in care apareau. Din fericire, Leonard Katzman (producator al serialului) a vazut cat de mult munceau cei doi pe platourile de filmare, iar personajul Sue Ellen a capatat astfel contur.

dallas

3. Linda Gray a fost eliminata din distributia show-ului atunci cand a inceput sa-i implore pe producatorii executivi sa o lase sa regizeze precum Larry Hagman si Patrick Duffy. In acel moment, Larry Hagman a amenintat ca paraseste serialul pe motiv ca nu si-l putea imagina pe JR fara Sue Ellen.

robert-foxworth

4. Larry Hagman nu a fost prima optiune a producatorilor pentru a-i da viata lui JR. In prima faza, rolul i-a fost oferit lui Robert Foxworth care l-a refuzat fiindca simtea ca personajul mai trebuie „inmuiat”. Mai tarziu, Foxworth a interpretat un personaj ceva mai simpatic in serialul „Falcon Crest”. Ken Kercheval ar fi trebuit sa-l joace pe Ray Krebbs, in vreme ce Steve Kanaly trebuia sa-l interpreteze pe Bobby Ewing. Linda Evans era cat pe ce sa primeasca rolul Pamelei, iar Mary Frann personajul Sue Ellen.

clayton-farlow

5. Howard Keel a semnat initial un contract pentru doua aparitii episodice in „Dallas”. Personajul sau, Clayton Farlow, s-a bucurat de un succes atat de mare, incat producatorii au hotarat sa-l transforme intr-unul permanent.

dallas1

6.Who Shot J.R.?” a fost episodul cu cel mai mare rating in istoria serialelor de televiziune, pana cand episodul „Goodbye, Farewell, and Amen” al serialului M*A*S*H a batut acest record in anul 1983.

jim-davis

7. Atunci cand Jim Davis a decedat in anul 1981, producatorii „Dallas” au hotarat ca personajul sau, Jock Ewing, sa dispara in Amazon pentru ca mai apoi sa fie declarat mort.

patrick-duffy

8. Cand lui Patrick Duffy i s-a cerut sa se intoarca in serial, in 1986, sotia lui i-a spus ca acest lucru s-ar putea intampla doar daca personajul sau ar fi murit cu adevarat doar in vis. Asta i-a facut pe producatori sa decida ca moartea lui Bobby Ewing a fost doar rodul imaginatiei Pamelei Ewing.

9. Dupa moartea lui Jim Davis, un portret al sau a fost asezat, in memoriam, deasupra semineului din Soutfork. Atunci cand Miss Ellie s-a recasatorit in 1984, tabloul a fost mutat pe platoul de filmare al Ewing Oil.

southfork-ranch

10. Casa folosita drept „Ferma Southfork” era o resedinta reala din Texas, proprietate a lui Joe R. Duncand. In momentul in care serialul a capatat amploare, turisti din intreaga lume veneau sa viziteze ferma zi si noapte. Familia Duncan a fost fortata sa vanda casa ce serveste acum ca si muzeu dedicat serialului „Dallas”.

11. Mai multi actori printre care Charlene Tilton sau Jim Davis au dat probe pentru scena in care JR a fost impuscat. In prezent, arma folosita in serial se numara printre exponatele de la muzeul „Southfork Ranch”.

dallas3

12. Atunci cand Barbara Bel Geddes a parasit show-ul pentru prima oara, Larry Hagman a sugerat ca mama sa adevarata, Mary Martin, sa primeasca rolul Miss Ellie.

13. Morgan Fairchild a jucat rolul Jennei Wade, iubita din copilarie a lui Bobby, intr-un episod din anul 1978. Cand Jenna a aparut din nou in doua episoade realizate in 1980, rolul era interpretat de Francine Tacker. Asta pentru ca Morgan era ocupata cu filmarile pentru serialul „Flamingo Road”. In 1983, serialul „Flamingo Road” a fost anulat, iar producatorii „Dallas” i-au propus lui Morgan Fairchild sa se intoarca, insa aceasta a refuzat, motivand ca nu-si mai doreste roluri mici. Atunci, rolul i-a fost propus Priscillei Presley si s-a bucurat de foarte mare succes, Jenna Wade devenind un personaj permanent. Fairchild a recunoscut, ani mai tarziu, ca mama ei nu a iertat-o niciodata fiindca a refuzat un rol in serialul ei favorit.

victoria-principal

14. Initial, „Dallas” ar fi trebuit sa o aiba in centru pe Victoria Principal. Totusi, producatorii au fost atat de impresionati de felul in care Larry Hagman i-a dat viata lui JR, incat tot serialul a fost construit in jurul lui.

15. Cand Steve Kanaly a dat semne ca isi doreste sa paraseasca serialul din cauza lipsei de dezvoltare a personajului sau, Larry Hagman a venit cu ideea de a-l transforma pe Ray Frebbs in fiul ilegitim al lui Jock Ewing.

Scrie un comentariu