Stiri externe

Adio, Anna! Regina Modei pleaca de la Vogue dupa 30 de ani! 

Scris de Administrator

Se pare ca dupa 30 de ani la carma publicatiei, Anna Wintour este pregatita sa renunte la rolul de redactor-sef al Vogue. Sursele spun ca va face asta in iulie, dupa nunta fiicei sale, Bee Shaffer.

Datorita temperamentului ei rece, ea si-a castigat o serie de porecle deloc lingusitoare de-a lungul carierei. Printre cele mai cunoscute sunt „Nucleara Wintour” si „regina de gheata a modei”.  Potrivit Page Six, Wintour, in varsta de 68 de ani, va pleca dupa ce va pregati numarul emblematic de septembrie al revistei. Ea va parasi si trustul Conde Nast, unde este director artistic din 2013.

My Queen 💋💋

A post shared by Anna Wintour Fan ✌️ (@annawintourfan) on

Conde Nast a dezmintit categoric aceste afirmatii, prin intermediul purtatorului de cuvant. Raspunsul companiei nu a pus insa capat zvonurilor. Sursele spun ca ei au deja pregatit si inlocuitorul pentru Anna. Se pare ca este vorba despre redactorul-sef al Vogue Marea Britanie si fostul stilist, Edward Enninful. Decizia este cel putin surprinzatoare, avand in vedere ca Edward, in varsta de 46 de ani, ocupa aceasta pozitie de mai putin de un an.  Nu ar fi prima data cand Enninful ia locul unui veteran. La Vogue, el este succesorul Alexandrei Shulman, care a fost inlaturata de la conducerea revistei, dupa 25 de ani. Se pare ca venirea lui a fost o incercare de intinerire si repozitionare a publicatiei, pentru ca vanzarile erau in scadere.

Inlocuirea lui Wintour cu fostul stilist ar fi gandita de Jonathan Newhouse, presedintele Conde Nast International. Newhouse locuieste in prezent la Londra, alaturi de sotia sa, Ronnie Cook. Multi se asteapta ca el sa se mute inapoi la New York, pentru a prelua pe deplin rolul de presedinte Conde Nast, pe care il detine din octombrie 2017. Pana atunci, aceasta functie a fost ocupata de varul sau, S.I. Newhouse, timp de peste 40 de ani. S.I. a fost un fan al lui Wintour si cel care a sustint-o pe toata durata carierei sale.

Femeia de fier din lumea modei! Cum a ajuns Anna Wintour o femeie de succes

Conform altor surse, Wintour spera sa se intoarca in Londra, orasul ei natal, ca si presedinte al British Fashion Council, institutia responsabila de organizarea saptamanii modei de la Londra. In trecut s-a mai speculat ca Anna, o sustinatoare a Partidului Democrat din SUA, ar fi urmat sa devina ambasadorul Statelor Unite in Marea Britanie, daca Hillary Clinton castiga alegerile prezidentiale.

Scrie un comentariu