ADPM Cool Stiri externe

Aceasta este fotografia anului 2020

Scris de Ana Kozma

O imagine spectaculoasă cu un tigru care îmbrățișează un copac într-o pădure siberiană a fost desemnată fotografia anului 2020. Iată aici povestea ei!

Aceasta este fotografia anului 2020

Imaginea unui tigru care îmbrățișează un copac bătrân într-o pădure siberiană a câștigat unul dintre cele mai prestigioase premii. Este realizată de fotograful rus Sergey Gorshkov care a așteptat 11 luni pentru a surprinde cadrul perfect.

Răbdarea sa a dat roade, iar imaginea a fost desemantă fotografia anului 2020. Premiul a fost acordat de către Ducesa de Cambridge, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Imaginea a fost selectată din peste 49.000 de alte fotografii înscrise în concurs. Roz Kidman Conx, președintele juriului, s-a declarat impresionat de munca fotografului rus. A descris fotografia ca fiind „o privire unică asupra unui moment de intimitate petrecut în inima unei păduri magice”.

Tigrul siberian trăiește în pădurile din estul Rusiei, fiind însă pe cale de dispariție. Specia este pusă sub amenințare de braconaj și exploatarea forestieră.

Modele fotografiate la 25 de metri sub apa, cel mai frumos si mai indraznet proiect fotografic al ultimilor ani!

Scrie un comentariu