News

A murit Columbo!

Scris de Christian Stan

Peter Falk, detectivul care a tinut cu sufletul la gura o tara intreaga in serialul „Columbo” a murit in seara zilei de 23 iunie, in vila sa din Beverly Hills.

Peter Falk, cel mai celebru detectiv al lumii, a murit in seara de 23 iunie 2011. Actorul care l-a jucat pe carismaticul detectiv Columbo in serialul omonim avea 83 de ani.

Conform Mediafax, cauzele decesului nu au fost precizate, insa actorul suferea de mai multi ani de dementa si maladia Alzheimer. In 2009, un judecator a ordonat plasarea lui Peter Falk sub curatela, dupa o veritabila „batalie” judiciara intre fiica sa Catherine si sotia lui din ultimii 34 de ani, Shera, care a castigat in cele din urma. 

In timpul audierilor, un expert medical a declarat ca actorul nu isi mai amintea faptul ca a jucat în serialul „Columbo”. In opinia acestui expert, Peter Falk a suferit „un declin rapid” al facultatilor sale mintale in ultimul an.

Peter Falk a castigat patru premii Emmy pentru rolul sau din „Columbo”, a carui replica celebra era „Just one more thing” – „inca ceva”.

A primit de asemenea o nominalizare la premiile Oscar pentru rolul din „Murder Inc” in 1960 si pentru „O poveste ca in filme” in 1960.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Scrie un comentariu