Evenimente

A inceput Cerbul de Aur! Si arata spectaculos!

Scris de Alexandru Manea

Editia aniversara a Festivalului Cerbul de Aur a debutat in aceasta seara, pe o scena impresionanta amplasata in Piata Sfatului din Brasov.

A inceput Cerbul de Aur! Si arata spectaculos!

Evenimentul are loc pe pe o scena uriasa de 18 metri inaltime, 250 de tone, echipata cu 500 m2  de ecrane LED 

• Prima zi este dedicata artistilor romani care au intrat in istoria Cerbului de Aur

• Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra si The Humans sustin recitaluri in prima seara a Festivalului

• Evenimentul este transmis in direct si in exclusivitate de TVR 1, TVR International, TVR Moldova si TVR HD, in perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30. 

Asteptarea a luat sfarsit: astazi a inceput editia aniversara a Festivalului Cerbul de Aur! La 50 de ani de la primul spectacol al evenimentului, editia cu numarul 18 a debutat cu Gala dedicata laureatilor Cerbului.  

Scena editiei aniversare este o premiera pentru Brasov

Artistii de la Cerb vor urca pe aceeasi scena pe care au cantat si Metallica, Iron Maiden, Dua Lipa, Maluma, Prodigy, Martin Garrix, Depeche Mode, Nick Cave sau Kings of Leon. Prin cifrele sale, structura este absolut impresionanta: 

 suprafata de 800 de metri 

 cele 50 de mii de componente au fost aduse in 12 tiruri de cate 20 de tone. 

 Scena are aprox. 250 tone, fara echipamente si 18 metri inaltime, depasind un bloc cu patru etaje.

 Tavanul poate sustine 60 de tone, de trei ori mai mult decat pe o scena obisnuita de aluminiu.

 un ecran LED curbat, actionat de 12 motoare, va masca orchestra festivalului in functie de momentul scenic. 

 500 de m2 de ecrane LED 

 Instalatia de sunet are un power handling de 100.000 de watt. Artisti ca Brian Adams, Coldplay, Gorillaz sau Radiohead folosesc exclusiv aceasta instalatie pentru turneele lor mondiale.

Festivalul se desfasoara intr-un perimetru de 9000 m2, in decorul istoric al Pietei Sfatului din Brasov.  

Spectacolul de deschidere a adus emotia revederii cu artisti care au marcat scena Cerbului de Aur si emotia evocarii celor care au intrat in istoria Festivalului. 

Spectatorii si telespectatorii s-au reintalnit cu artisti romani care au scris istorie la Cerbul de Aur – Luminita Dobrescu, primul artist roman care a castigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurentiu Cazan, Nico, Doru Tufis, Proconsul, Ovi, Luminita Anghel, Narcisa Suciu sau Razvan Krivach.

Tot in aceasta seara, organizatorii au pregatit momente speciale in care evocam artisti disparuti dintre noi, interpreti care au marcat Festivalul Cerbul de Aur in calitate de concurenti sau artisti in recital, precum Laura Stoica, Malina Olinescu, Anda Calugareanu sau Dan Spataru.

Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra si The Humans au sustinut recitaluri in prima seara a Festivalului. 

Artista italiana Gigliola Cinquetti, castigatoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 si invitata la a doua editie a Cerbului de Aur, in anul 1969, a deschis seria recitalurilor din prima seara a Festivalului.

In seara inaugurala au mai sustinut recitaluri Andra, laureata a editiei din 2005 si interpretul de fado Paulo Braganca. Artistul portughez a oferit un moment inedit de neuitat prin interpretarea unor piese din repertoriul Mariei Tanase in registrul unic al muzicii fado.

Reprezentantii Romaniei la cea mai recenta editie Eurovision, trupa The Humans, au cantat, in premiera, doua piese proaspat inregistrate in studio, dar si cateva melodii care au ramas in memoria editiilor anterioare ale Cerbului de Aur.

Accesul la spectacol

Pe tot parcursul Festivalului, publicul poate intra in arena de la ora 18.45, portile urmand a se inchide la ora 20.20, intrucat este un eveniment televizat. Pentru accesul in Piata Sfatului sunt amenajate 14 porti si 4 puncte de acces A, B, C si D – trei in Strada Muresenilor si unul in Strada Albert Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe randurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Muresenilor cea mai apropiata de scena, iar cei care au bilete cu locuri plasate incepand de la randul 26 au la dispozitie celelalte trei intrari. Accesul la locurile din tribuna se face pe scarile care se afla in spatele tribunei.

Abonamentele trebuie pastrate pe toata perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arena vor primi o bratara care va avea culori diferite in fiecare zi. 

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim si  in reteaua partenerilor sai: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinariile OMV, librariile Carturesti, Diverta si Humanitas. De asemenea, incepand din 28 august, a fost deschis un punct de vanzare si la Muzeul Sfatului din Brasov. 

Desfasurat in perioada 29 august – 2 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov, in anul Centenarului Romaniei si semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gala Aniversara, doua zile de concurs, o Gala a Festivalului, spectacolul Romania Centenar si evenimente adiacente.

La jumatate de veac de la prima editie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor sustine recitaluri James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton si vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Sectiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonisti. Artisti din 15 tari vor incerca sa obtina Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Toate informatiile sunt disponibile pe site-ul oficial al Festivalului International Cerbul de Aur: http://cerbuldeaur.ro  

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis in direct si in exclusivitate de TVR 1, TVR International, TVR Moldova si TVR HD, in perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Accesul publicului la evenimentul din Piata Sfatului se face incepand cu ora 18.45, in fiecare seara de spectacol.

Scrie un comentariu