Evenimente

Complexul Multifunctional Caraiman – servicii medicale gratuite pentru bucurestenii din sectorul 1

Scris de Alexandru Manea

Complexul Multifunctional Caraiman a lansat azi un nou serviciu dedicat persoanelor bolnave de Alzheimer. Lansarea a avut loc printr-un eveniment prezentat de Andreea Marin. Iata ce alte servicii medicale gratuite pot avea parte bucurestenii din sectorul 1!

Complexul Multifunctional Caraiman – servicii medicale gratuite pentru bucurestenii din sectorul 1

Complexul Multifunctional Caraiman este un centru medical unde bucurestenii din sectorul 1 pot beneficia de servicii gratuite pentru 17 specialitati medicale, printre care si cardiologie, ginecologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, kinetoterapie, planning familial, ingrijirea bolnavului la domiciliu, ambulanta sociala.

In plus, familiile care au un membru bolnav de Alzheimer il pot lasa pe acesta in grija specialistilor in timpul zilei.

In cadrul evenimentului de azi, prezentat de Andreea Marin, a fost anuntat acest nou serviciu, precum si cel mai modern aparat cu care se vor realiza gratuit mamografiile femeilor din sectorul 1 al Capitalei.

“Nevoia de servicii de calitate in sanatate e uriasa in Romania si stim asta. Lipsurile sunt destule, iar atunci cand o initiativa buna si eficienta vede lumina zilei intr-un sistem care se misca greoi, merita a fi scos in evidenta si urmat ca model de buna practica. Ma impresioneaza faptul ca exista acum si la noi, asa cum intalnim in strainatate, atat de necesarul spital de tip comunitar, in care cei ce platesc taxe si impozite pot avea si un avantaj considerabil pentru sanatatea lor. In Complexul Multifunctional Caraiman, locuitorii sectorului 1 au la dispozitie aproape tot ce au nevoie pentru ingrijirea sanatatii lor si nu oricum, ci servicii gratuite pentru 17 specialitati medicale, printre care si cardiologie, ginecologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, kinetoterapie, planning familial, ingrijirea bolnavului la domiciliu, ambulanta sociala, centrul de zi dedicat bolnavilor de Alzheimer, pentru care familiile gasesc atat de greu un sprijin specializat, care tocmai si-a deschis portile.

Toate acestea sunt gratuite, e mare lucru, si e greu de crezut ca se poate, dar iata ca exista solutie. Deocamdata in sectorul 1 al capitalei, pentru ca este o initiativa locala, dar la fel ar putea decide si autoritatile de pe tot teritoriul Romaniei, multiplicand acest model. Daca ar exista macar un astfel de centru medical multifunctional in fiecare judet al tarii, am face un mare pas inainte in evolutia noastra. Astazi a avut loc in Complexul Multifunctional Caraiman prima mamografie cu aparatul performant de ultima generatie proaspat pus in functiune, care se alatura si celorlalte echipamente medicale de top, la dispozitia pacientilor in centru. Mult mai multe informatii gasiti pe www.cmcaraiman.ro. Multumim tuturor jurnalistilor care au ales sa duca mai departe vestea acestui proiect constructiv, dar si invitatilor ce sustin aceasta realizare din partea Primariei Sectorului 1, Institutului National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan, Federatiilor Romane de Scrima, Tenis, Polo, Rugby, echipei de fotbal Club Rapid 1923, artisti, sportivi si oameni de televiziune, solidari cu echipa medicala minunata din Complexul Multifunctional Caraiman si cu pacientii insufletiti de eveniment”, a comunicat Andreea Marin pe pagina sa de socializare.

Complexul Multifunctional Caraiman se afla pe Str. Caraiman nr. 33A Sector 1, Bucuresti.

 

 

View this post on Instagram

 

Nevoia de servicii de calitate in sanatate e uriasa in Romania si stim asta. Lipsurile sunt destule, iar atunci cand o initiativa buna si eficienta vede lumina zilei intr-un sistem care se misca greoi, merita a fi scos in evidenta si urmat ca model de buna practica. Ma impresioneaza faptul ca exista acum si la noi, asa cum intalnim in strainatate, atat de necesarul spital de tip comunitar, in care cei ce platesc taxe si impozite pot avea si un avantaj considerabil pentru sanatatea lor. In @complexulcaraiman, locuitorii sectorului 1 au la dispozitie aproape tot ce au nevoie pentru ingrijirea sanatatii lor si nu oricum, ci servicii gratuite pentru 17 specialitati medicale, printre care si cardiologie, ginecologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, kinetoterapie, planning familial, ingrijirea bolnavului la domiciliu, ambulanta sociala, centrul de zi dedicat bolnavilor de Alzheimer, pentru care familiile gasesc atat de greu un sprijin specializat, care tocmai si-a deschis portile. Toate acestea sunt gratuite, e mare lucru, si e greu de crezut ca se poate, dar iata ca exista solutie. Deocamdata in sectorul 1 al capitalei, pentru ca este o initiativa locala, dar la fel ar putea decide si autoritatile de pe tot teritoriul Romaniei, multiplicand acest model. Daca ar exista macar un astfel de centru medical multifunctional in fiecare judet al tarii, am face un mare pas inainte in evolutia noastra. Astazi a avut loc in Complexul Multifunctional Caraiman prima mamografie cu aparatul performant de ultima generatie proaspat pus in functiune, care se alatura si celorlalte echipamente medicale de top, la dispozitia pacientilor in centru. Mult mai multe informatii gasiti pe www.cmcaraiman.ro. Multumim tuturor jurnalistilor care au ales sa duca mai departe vestea acestui proiect constructiv, dar si invitatilor ce sustin aceasta realizare din partea Primariei Sectorului 1, Institutului National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan, Federatiilor Romane de Scrima, Tenis, Polo, Rugby, echipei de fotbal Club Rapid 1923, artisti, sportivi si oameni de televiziune, solidari cu echipa medicala minunata de aici si cu pacientii insufletiti de eveniment.

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu