Stiri externe

7 lucruri pe care nu le stiai despre semnul HOLLYWOOD

Scris de Ana Kozma

Stiati ca celebrul semn Hollywood, ce vegheaza asupra orasului Los Angeles, a fost initial construit ca reclama pentru un proiect de dezvoltare imobiliara, in anii 1920?

7 lucruri pe care nu le stiai despre semnul HOLLYWOOD

Celebrul semn Hollywood se afla pe varful Lee Mountain din zona Hollywood Hills. Vegheaza de decenii intregi asupra orasului Los Angeles, cunoscut drept casa industriei cinematografice. Semnul in sine a fost „personaj” in mai multe filme si seriale. Avem ca exemplu seria Hollywood de pe Netflix, unde faimosul semn a fost ales drept locatie pentru tragicul final al actritei Peg Entwistle.

Iata insa cateva lucruri inedite pe care cel mai probabil nu le stiai despre semnul Hollywood!

Initial, literele alcatuiau cuvantul Hollywoodland. Semnul a fost costruit drept reclama pentru un proiect de dezvoltare imobiliara in anii 1920.

Cuvantul „Land” a fost indepartat in anii 1940. Din cauza ca semnul incepea sa se deterioreze vizibil, dezvoltatorii initial l-au „daruit” municipalitatii. Autoritatile au hotarat sa renunte la cuvantul „Land” si la reflectoarele ce iluminau semnul. Astfel, semnul Hollywood a devenit parte din Griffith Park.

In anii 1970, Hugh Hefner a pus umarul la salvarea semnului Hollywood. Pentru ca semnul incepuse sa se deterioreze din ce in ce mai rau, Hefner a organizat o petrecere. A invitat toata spuma Hollywood-ului si a strans bani pentru a-l restaura. Hugh Hefner a salvat litera Y, Andy Williams litera W si Alice Copper litera O. Gupul celor care au donat atunci sume importante a ramas cunoscut drept „Hollywood Nine”.

In prezent, nu este legal sa te apropii de semnul Hollywood. Desi in trecut puteai face acest lucru, nu mai este cazul in zilele noastre. Semnul este pazit de o multime de camere de securitate, senzori de miscare, microfoane si un gard din sarma ghimpata.

Semnul este acum monument istoric. In 1973, semnul Hollywood a fost declarat monument istoric de catre Consiliul Patrimoniului Cultural al orasului Los Angeles.

Pamantul ce inconjoara semnul este protejat. Daca v-ati intrebat vreodata de ce nu exista case ori cladiri in jurul semnului Hollywood, exista un motiv intemeiat. Howard Hughes a cumparat 138 de acri in apropierea semnului in 1940 cu intentia de a-si construi o casa acolo. Acest lucru nu s-a intamplat, dar el a ramas proprietarul pamantului. L-a vandut in anul 2002. Mai multe studiouri, actori si fundatii au strans peste 12 milioane de dolari. Au cumparat acel pamant cu intentia de a-l proteja.

Culoarea semnului nu e simplu alb. In 2013, Sherwin-Williams a revopsit intreg semnul Hollywood. A fost nevoie de aproximativ 965 de litri de vopsea, culoarea fiind High Reflective White (Alb intens reflectorizant).

Divele de la Hollywood cu sarcini si avorturi secrete

Scrie un comentariu