Stiri Interne Video

6 trucuri ca să salvezi timp în bucătărie, oferite de Ela Crăciun

Scris de Ana Kozma

Ela Crăciun, mamă a trei copii, reușește să îmbine cariera cu viața de familie, recurgând inclusiv la câteva trucuri care o ajută să economisească timp și să fie mai eficientă în bucătărie, zi de zi.

6 trucuri ca să salvezi timp în bucătărie, oferite de Ela Crăciun

Vedeta de televiziune a împărtășit aceste artificii cu cititorii blogului său, https://elacraciun.ro, unde a postat și o înregistrare video în care explică în detaliu informația.

Ela ne arată cum putem depozita bananele fără să se înnegrească, cum e mai ușor să feliezi untul înghețat, cum decojești rapid roșiile, cum scoți sâmburii de la vișine fără să te pătezi, ce să faci să nu se oxideze jumătatea de avocado feliat pe care vrei să o depozitezi și cum să faci pancakes în miniatură dacă nu ai forme.

“Foarte mulți dintre noi ne petrecem mult timp în bucătărie zi de zi, pregătind cele mai bune mâncăruri pentru cei dragi. Deși de multe activități nu putem scăpa prea ușor, există câteva trucuri care ne pot face viața mult mai ușoară și ne vor ajuta să economisim bani și timp.

Vă prezint 6 trucuri pentru bucătărie care te ajută să salvezi bani și timp.

1. Bananele nu se mai înnegresc așa repede

Bananele sunt preferatele copilului meu cel mic. Ca să fie proaspete și să nu se înnegrească așa repede, un truc este sa le învelim cozile în folie de aluminiu.

2. Cum feliem untul înghețat

Fetița mea adoră untul pe pâine. Cum vrea la orice oră a zilei, ca să îl întindem rapid pe pâine, folosim curățătorul de cartofi cu care radem felii subțiri de unt, chiar și tare de la frigider, felii pe care le uniformizăm apoi pe felia de pâine cu cuțitul normal.

3. Cum decojim roșiile

Copiii mei nu suportă pielița de rosii în salată sau în mâncăruri gatite. Ca să nu se chinuim cu cuțitul, crestăm ușor roșia în formă de cruce și o introducem în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, maximum 45 de secunde. Se va înmuia puțin și va fi ușor să o eliminăm cu degetele.

4. Cum păstrăm un avocado tăiat

Dacă nu mâncați un fruct întreg, jumătatea rămasă nu se va mai înnegri dacă o presărați cu ulei de măsline și o băgați apoi la frigider.

5. Cum scoatem sâmburii de la vișine

Vișinele și cireșele sunt delicioase, însă copiii mici nu prea pot să scoată singuri sâmburii. Iar când facem prăjituri sau dulceață, devine deja o corvoadă să facem acest lucru. Cel mai simplu este să îi scoatem cu paiul de plastic. Întroducem paiul în fruct și împingem până sâmburele iese pe partea cealaltă. E simplu, salvează timp și nici nu ne mai pătăm așa de mult.

6. Pancakes fără forme

Când cei mici vor mini pancakes, dar nu avem forme, putem pune compoziția într-o sticlă de plastic și găurim capacul. Apoi turnăm în tigaie prin acel orificiu. Este mult mai ușor de controlat cât punem și cum facem forma”, a explicat vedeta în video-ul postat pe https://elacraciun.ro.

Ela Crăciun: „După prima naștere mă simțeam inutilă. Aveam o perioadă de panică!”

Scrie un comentariu