Stiri Interne

50 de operatii au fost efectuate pro bono de medicii Asociatiei Zetta in ultimele 5 luni. Iata cum poti ajuta in continuare!

Scris de Alexandru Manea

De cand a fost lansata campania “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!”, in urma cu cinci luni, medici voluntari ai Asociatiei Zetta au efectuat pro bono 50 de operatii pacientilor ce au avut nevoie de aceste interventii. Specialistii au avut parte de consumabile achizionate in urma donatiilor publicului. Iata cum putem ajuta in continuare.

50 de operatii au fost efectuate pro bono de medicii Asociatiei Zetta in ultimele 5 luni. Iata cum poti ajuta in continuare!

In urma cu aproape 5 luni a fost lansata Campania “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!”, sustinuta si mediatizata de Andreea Marin. 10 medici voluntari ai Asociatiei Zetta au realizat de atunci 50 de operatii complexe gratuite, pentru oameni afectati de incendii, fie de accidente, malformatii sau cancer.

Planul initial era sa se realizeze aceste interventii pe parcursul unui an, insa specialistii au reusit sa efectueze operatiile in mai putin de 5 luni. Consumabilele necesare interventiilor au fost achizitionate cu sprijinul donatiilor publicului. Acestea se pot face in continuare pe www.asociatiazetta.ro, accesand butonul Doneaza.

“Stiati ca puterea solidaritatii e singura solutie pentru viata, uneori? Eu am donat si am vorbit, din nou si din nou, despre aceasta miscare de solidaritate umana. Si asa va indemn si pe voi. Va veti simti minunat stiind ca un copil sau un matur si-a sters lacrimile de pe chip si datorita voua! Ca poate privi cu incredere spre ziua de maine! Oamenii cu suflet mare au aflat si au donat! Va multumim tuturor! Continuam! In Clinica Zetta, si în scurt timp va avea loc o noua operatie complexa, cea cu numarul 51!”, declara Andreea Marin.

In Campania “Zetta- Ajuta-ne sa ajutam!”, printre cazurile complexe ce au necesitat interventii dificile sau in premiera si au avut o durata ce a depasit 10 ore in sala de operatie, se regasesc: reconstructie de plex brahial la un tanar de 23 de ani care a avut cel mai dificil caz din punct de vedere al complexitatii leziunilor, radacinile nervoase fiind smulse complet din coloana vertebrala; excizia unei tumori gigant – interventie pentru care au fost necesare peste 12 ore petrecute in sala de interventie de catre medicii Zetta; maraton de reconstructii mamare de Ziua internationala a reconstructiei mamare – medicii au redat zambetul a 5 femei care necesitau reconstructie mamara dupa ce au trecut prin experienta unei mastectomii; transplantul de ganglioni limfatici – premiera in Romania – interventie cu un grad de complexitate foarte ridicat, cu o durata de aproximativ 8 ore; reconstructie ureche la copil in varsta de 5 ani; paralizii de plex brahial la copii care, din cauza manevrelor efectuate la nastere, au avut nervii membrului superior smulsi din coloana vertebrala, de la nivelul gatului, ramanand astfel cu manutele paralizate; interventii de reconstructie in urma incendiilor, a accidentelor rutiere, montane, de munca, etc.

Pe parcursul anului 2018, si pana sa inceapa actuala campanie, medicii voluntari au realizat zeci de interventii, iar multe dintre operatiile pentru care nu au existat la acea vreme donatii care sa acopere consumabilele atat de necesare, au fost totusi realizate, Clinica Zetta asumandu-si si aceste costuri. Medicii Clinicii Zetta si-au propus ca, in 2019, 10% din timpul lor dedicat pacientilor, sa fie pro-bono pentru acestia, dar tocmai aceasta solidaritate si rezultatul propus obtinut in 5 luni, in loc de 1 an, le da sperante ca lucrurile vor merge mult mai bine.

Clinica Zetta a inregistrat in 2018 o crestere semnificativa a numarului de pacienti, peste 1.340 s-au adresat anul trecut Centrului de Excelenta in Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva pentru interventii chirurgicale estetice si reconstructive.

In anul 2017, a luat fiinta Asociatia Zetta, organizatia non-profit fondata de Dr. Dragos Zamfirescu,  care are ca obiectiv continuarea activitatilor civice si sociale realizate in cadrul clinicii.

Succes! 50 de vieti in 5 luni! Mai putin de 5 luni au trecut de cand Campania “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!” a ajuns la urechile si inimile voastre! In acest timp, 10 medici voluntari ai @asociatiazetta, pe care ii sustin de cand i-am cunoscut cu toata inima, si-au propus sa faca 50 de operatii complexe gratuite intr-un an, pentru oameni greu incercati, a caror viata a fost data peste cap in mod neasteptat fie de incendii, fie de accidente, malformatii sau cancer, necazuri ce le-au mutilat trupurile si le-au intinat sufletele, iar reconstructia atat de necesara nu era la indemana lor. @clinica.zetta a devenit locul binecuvantat in care cele 50 de operatii au devenit posibile mult mai rapid, nu intr-un an, ci in mai putin de 5 luni, gratie medicilor ce au daruit sute de ore din timpul lor si experienta pe care o au, dar si datorita voua, oamenilor cu suflet mare ce ati ales sa deveniti donatori, pentru a acoperi costul atat de necesar al consumabilelor utilizate in interventiile chirurgicale. Fara aceste consumabile, operatiile nu ar fi posibile. Fie ca ati donat 10 RON, 20 de RON sau mai mult, fiecare dupa forta sa, ati daruit viata, speranta si zambete, intelegand ca e important sa ne pese, dar si ca “unde-s multi puterea creste”! AM O MARE RUGAMINTE! Si nu am scris intamplator cu majuscule, ci pentru ca am observat, in repetate randuri, ca vestile serioase ca aceasta nu atrag pe internet asa cum o fac postarile cu subiecte facile, superficiale, care tin de aparente sau de artificii de imagine. Dar nu cumva Viata si Sanatatea noastra sunt mai importante decat orice?! Nu cumva aceasta este stirea – si cele ca ea – care ar trebui sa ne miste inimile si sa ne faca sa reactionam cu adevarat, nu doar sa dam like-uri sau sa punem inimioare si felicitari? Cat e de greu sa daruim un minut din viata noastra, minutul acela in care sa intram pe www.asociatiazetta.ro, sa apasam butonul Doneaza si sa ne lipsim de 10 RON, 20 RON sau 50, pentru a darui viata, pur si simplu? Ce poti face mai bun cu 10 RON decat ca dai o sansa reala unui om aflat in cel mai greu moment al vietii sale, precum cei din aceste imagini? Maine va avea loc operatia cu numarul 51, ajuta-ne sa ajutam!

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Numarul procedurilor estetice a crescut cu un procent de 100% ca urmare a introducerii unor noi tipuri de Servicii de medicina estetica precum: peeling-ul chimic si radiofrecventa. Un numar semnificativ dintre pacientii clinicii au fost din strainatate anul acesta, Clinica Zetta are pacienti din 44 de tari, dintre care 21 sunt europene. In topul procedurilor realizate de catre echipa chirurgicala se afla augmentarea cu implant mamar, rinoplastia, liposuctia si procedurile de chirurgie reconstructiva a mainii, de la interventii pentru tratarea sindromului de canal carpian, pana la reconstructii complexe.

Clinica Zetta este locul in care au fost realizate si in 2018 numeroase premiere pentru clinicile private, premiere medicale nationale si mondiale. Printre acestea aminitim: reabilitare orala complexa bimaxilara utilazand implanturi dentare, transfer liber microchirurgical osteoperiostal din condilul femural medial pentru reconstructia unei necroze/pseudartroze de scaphoid, reconstructie zambet cu 2 vectori de miscare, primul transplant de ganglioni limfatici vascularizat, o artroscopie de pumn si o artroscopie de police.

 

Concert caritabil

Azi, incepand cu ora 18:00, la Hollywood Multiplex in Bucuresti Mall, va avea loc evenimentul LOVE Z-ONE, un concert caritabil sustinut de artistii Connect-R si RaluKa in beneficiul Campaniei “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!”. Banii stransi din vanzarea biletelor vor fi donati in sprijinul copiilor si adultilor cu situatii sociale precare si diagnosticati cu patologii dificile, pentru a putea beneficia gratuit de interventii chirurgicale complexe in cadrul campaniei noastre. Biletele pentru concert se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizia www.iabilet.ro/retea.

 

50 de operatii impresionante de reconstructie, realizate gratuit de 10 medici. Donatiile continua!

Scrie un comentariu