ADPM Coffee Break ADPM Health

5 sfaturi ca sa iti vina cheful de sport dupa sarbatori, de la Irina Alionte (Bodyshape)

Scris de Alexandru Manea

Dupa mini-vacanta de sarbatori si, in mod special, dupa zilele de relaxare si de mese indestulate, avem nevoie sa fim din nou activi si sa facem miscare. Cu toate acestea, ne este parca mai greu ca niciodata sa ne mobilizam si sa ajungem din nou la sala de sport.

5 sfaturi ca sa iti vina cheful de sport dupa sarbatori, de la Irina Alionte (Bodyshape)

Specialistii in industria de fitness sunt la curent cu acest obicei al clientilor. Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Center, ne ofera 5 sfaturi utile care ne vor ajuta sa ne mobilizam mai bine si sa ne motiveze sa iesim din zona de confort si sa redevenim activi.

“Inainte de toate, este foarte important sa constientizam de ce anume este bun sportul, ce beneficii de aduce sanatatii si vietii sociale. Asadar, sa nu uiti niciodata ca:

 • Sportul poate elimina stresul de la birou;
 • Sportul imbunatateste functiile creierului;
 • Sportul iti poate oferi mai multa energie;
 • Sportul imbunatateste circulatia sanguina;
 • Sportul te poate ajuta sa socializezi mai mult

Odata ce te-ai familiarizat cu aceste beneficii, pune in practica sfaturile urmatoare ca sa prinzi chef sa ajungi din nou la sala.

 1. Gaseste motivatia. Cu siguranta exista macar un lucru pe care isi doresti sa il imbunatatesti la tine. Sa dai stratul de grasime jos, sa fii fit, sa ai un aspect atletic, sa te deconectezi de la ritmul de la birou, sa arati bine vara viitoare, si asa mai departe. Ai nevoie de o motivatie pentru a te mobiliza. Gândeste-te la acest lucru si pastreaza targetul mereu in minte!
 2. Mergi la sala cu cineva apropiat. Te poate ajuta sa percepi totul ca pe o placere, o distractie, decât o corvoada de a merge singur. Este valabil, in special, la salile clasice, cu aparate, unde gasim cea mai mare rata de abandon a antrenamentelor. Tocmai de aceea Bodyshape este conceput ca antrenament de grup, unde simti ca apartii unei comunitati de prieteni, esti mai motivat sa respecti programul antrenamentelor si esti si mai motivat sa ajungi la scopul propus.
 3. Fa pasi mici si nu te stresa cu asteptari mari si rapide. Nu te gândi ca trebuie sa ai rezultate uimitoare, chiar din prima saptamâna. Organismul tau trebuie sa se obisnuiasca din nou cu eforturile fizice. De aceea, trebuie sa ai suficienta rabdare pentru a incepe cu exercitii de dificultate redusa (exemplu exercitiile LISS), dar si determinare pentru a trece prin fiecare faza a programului de revenire. Poti incepe cu acest tip de antrenamente usoare:
 • Exercitii usoare de Pilates;
 • Exercitii la saltea pentru tonifiere;
 • Programe de cardio pentru incepatori: Step Aerobic, Piloxing, Rebound

 

 1. Fa antrenamente distractive. Pentru a reveni la cursul firesc, este important sa incepi cu serii de antrenamente pe care iti place sa le faci. Lasa pentru mai târziu exercitiile cu un grad de dificultate mai ridicat. In aceasta etapa, cel mai important este sa te misti si sa repeti cu placere exercitiile. Rezuma-te pentru inceput la lucrurile care te atrag cel mai mult. Este indicat sa ai un antrenor personal care sa stie ce sa iti recomande, ori sa intri in clase de grup, de tip Bodyshape.
 2. Nu-ti seta din prima obiective prea mari. Dupa o asa pauza, corpul are nevoie de ceva timp pentru a oferi din nou rezultate vizibile. Musculatura nu se va tonifia in doar cateva zile. Readaptarea musculara are loc in aproximativ 20 de zile de la reluarea antrenamentelor, de aceea, se recomanda ca antrenamentele sa se inceapa progresiv, prin exercitii cu greutate proprie: flotari, genoflexiuni, mers fandat etc”, explica Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center (www.bodyshapetransformation.com).

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviatiei, unde, anul trecut, sute de bucuresteni, multi corporatisti, au ajuns in forma fizica dorita si au dat jos peste 6 tone de grasime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe saptamâna.

7 sfaturi ca sa scapi de pofta de dulce, oferite de Irina Alionte (Bodyshape)

Specialistii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucuresteni sa slabeasca sanatos, in special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slabi 6 kilograme in 6 saptamâni. Rezultatele sunt datorate imbinarii a trei piloni: antrenamente ghidate, nutritie personalizata si coaching pentru motivatie si pentru a scapa de mâncatul emotional.

Sesiunile de coaching sunt urmate in paralel cu antrenamentul la sala, supravegheat de instructori cu exprienta, multi dintre acestia campioni internationali la diverse sporturi, obisnuiti astfel cu tot ce inseamna pregatire psihica inaintea unei competitii. Având aceasta componenta de coaching, cei care intra in lupta cu kilogramele in plus vor fi mult mai motivati, vor face sport cu placere, nu vor mai fi tentati sa renunte si isi vor atinge obiectivele in timpul alocat de la bun inceput.

 

1 comentariu

Scrie un comentariu