ADPM Health

5 exercitii pentru un abdomen plat, explicate de antrenorul Bodyshape

Scris de Alexandru Manea

Cu totii ne dorim un abdomen plat, insa, pentru a ajunge sa avem mult-ravnitele patratele, este nevoie de o disciplina, mult sport si, foarte important, o dieta corespunzatoare. Antrenamentul zilnic pe care il facem acasa sau la sala trebuie sa contina acele exercitii ce activeaza muschii abdominali si a ard depozitele de grasime din acea zona.

5 exercitii pentru un abdomen plat, explicate de antrenorul Bodyshape

Flavius Ursachi, HeadCoach la BodyShape Transformation Center, triplu campion national de Culturism si Fitness, recomanda cinci astfel de exercitii, usor de urmat, dar eficiente, care sunt incluse, de altfel si in antrenamentele de grup de la Bodyshape.

Pentru aceste exercitii pentru abdomen avem nevoie de o minge si de o saltea.

  1. Placa cu sprijin pe minge

Ne pozitionam cu antebratele pe minge si ne ridicam pe varfuri. Stam asa pana la 1 minut.

  1. Cataratorul

Din pozitia de flotare, ne sprijinim in maini, tinem umerii deasupra palmelor, si ducem usor genunchiul la piept, tinand spatele drept si abdomenul incordat. Alternam si facem cate 15-20 de repetari pentru fiecare parte.

  1. Exercitiu pentru lateralul abdomenului

Stand pe o parte, rezemati in antebrat, ridicam vertical bratul opus. Mentinem pozitia cate 30 secunde pentru fiecare parte.

  1. Exercitiu pentru partea inferioara a abdomenului.

Stam pe spate, cu genunchii indoiti si calcaiele trase spre bazin. Ridicam usor picioarele pana la piept, revenind apoi in pozitia initiala. Facem fara graba serii de cate 20 de repetari.

  1. Forfecari

 

Stam la orizontala, cu bratele sub spate si umerii usor ridicati, si forfecam picioarele sus-jos. Putem face si varianta de exercitii tip bicicleta din aceasta pozitie, alternand un picior in fata si altul retras.

Desi sunt cele mai simple si eficiente exercitii pentru abdomen, Flavius Ursachi subliniaza ca nu sunt suficiente pentru a ajunge sa avem un abdomen plat, cu paratele. HeadCoach-ul Bodyshape recomanda sa antrenam toate grupele musculare, iar antrenamentele sa fie completate de o alimentatie echilibrata, personalizata cu sprijinul unui specialist.

Antrenamentul cu greutati nu este indicat femeilor? Specialistii Bodyshape demonteaza mitul!

“Este foarte importanta consecventa. Sa avem zilnic obiceiuri alimentare sanatoase si sa facem antrenamente de minimum trei ori pe saptamana. Noi la Bodyshape includem in antrenamentul de 45 de minute cele mai eficiente exercitii care lucreaza toate grupele musculare, ard grasimea, remodeleaza corpul, implicit abdomenul, si sunt, in acelasi timp, foarte distractive”, declara Flavius Ursachi.


Antrenorii Bodyshape au ajutat anul trecut mii de bucuresteni sa topeasca in total peste 1,5 tone de grasime si sa ajunga in cea mai buna forma fizica a lor. Acestia au facut sport, unii chiar pentru prima data in viata, in cadrul antrenamentelor de grup de la Bodyshape Transformation Center. Cei mai multi dintre ei au reusit sa dea jos 6 kilograme in primele sase saptamani de antrenament, asa cum specifica si unul din programele salii, 6 Week Challenge.

 

Scrie un comentariu