ADPM Health

4 idei gresite ale femeilor despre sportul la sala, explicate de antrenorul Bodyshape

Scris de Alexandru Manea

In trecut, antrenamentele eficiente, efectuate la sala de fitness, erau percepute doar ca o activitate a barbatilor. In ultimii ani, insa, femeile au devenit, la randul lor, interesate de sport si de antrenamentele efectuate cu ajutorul unui antrenor personal, care le pot ajuta sa obtina silueta mult visata.

4 idei gresite ale femeilor despre sportul la sala, explicate de antrenorul Bodyshape

Totusi, exista inca pareri gresite despre cum este bine sa faca acestea miscare si ce efecte are sportul asupra siletei lor.

Aceste mituri sunt demontate de Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporala din Bucuresti unde au slabit mii de romani in ultimii ani.

“Sunt multe idei preconcepute despre cum este bine ca femeile sa faca sport. Le enumar si le explic doar pe patru dintre acestea.

 

MIT: Antrenamentele de forta afecteaza feminitatea siluetei

Multe femei se tem de cresterea excesiva a masei lor musculare si ca vor pierde din feminitatea siluetei. Nu aveti de ce sa va temeti. Este imposibil sa ajungeti ca un bodybuilder in mod natural, doar prin efectuarea antrenamentelor obisnuite la sala de fitness. Femeile au un nivel de testosteron de zece ori mai scazut decat cel al barbatilor, motiv pentru care acestea nu sunt predispuse hormonal pentru dobandirea masei musculare masive, specifice barbatilor. Nu trebuie sa va feriti de antrenamentele de forta. Veti obtine o silueta impecabila, feminina, prin alimentatieechilibrata si antrenamente de forta  si de tip HIIT (High Intensity Interval Training), asa cum sunt clasele de la Bodyshape, sub indrumarea unui antrenor personal.

 

MIT: Antrenamentele trebuie sa fie efectuate cu scopul tonifierii

Auzim frecvent ca, pentru a arata bine, trebuie sa avem un corp perfect tonifiat. In realitate, nici nu exista procesul de tonifiere sau definire musculara in sensul in care majoritatea persoanelor il inteleg. Scopul real pentru care trebuie sa va antrenati la sala de fitness este de a elimina grasimea si de a creste masa musculara. Daca reusiti acest lucru, veti avea silueta visata pentru ca musculatura va fi evidentiata natural, iar imperfectiunile cauzate de depozitele de grasime vor fi inlaturate. Un corp lucrat excesiv este atunci cand masa musculara crescuta se combina cu un procent de grasime mai mare decat cel recomandat in cazul femeilor. Astfel, reducerea nivelului grasimii trebuie sa reprezinte principalul vostru scop atunci cand mergeti la sala de fitness.

 

MIT: Femeile trebuie sa se antreneze cu greutati mici

Este gresit sa faci multe repetari cu greutati mici crezand ca asa nu iti creste masa musclara. Acest tip de antrenament nu produse efecte considerabile, ci doar imbunatateste rezistenta musculara.  E necesar sa efectuati seturi de exercitii in care sa cresteti gradual dificultatea. Puteti opta pentru 5-15 repetari ale miscarilor efectuate cu acelasi set de greutati. Astfel, ii veti oferi corpului stimuli reali pentru a se transforma eficient. Scopul vostru trebuie sa fie acela de a trece de la un exercitiu la altul prin optarea pentru greutati de dimensiuni tot mai mari si prin alternarea perioadelor de repaos dintre seturile de exercitii efectuate.

 

MIT: Insist cu antrenamente pe o zona ca sa slabesc exact acolo

Este gresita ideea ca, daca efectuezi zeci si sute de repetari pe o zona, de exemplu, prin abdomene, veti sculpta perfect zona respectiva. Distributia grasimii in organism este influentata de factorii genetici. Astfel, atunci cand veti incepe sa eliminati grasimea nedorita din corp, veti observa ca in unele zone grasimea se incapataneaza sa ramana si in altele va disparea rapid. Astfel, antrenamentele efectuate la sala, indiferent cat de eficiente sunt, nu conduc la reducerea locala a grasimii. In schimb, prin intelegerea modului in care organismul vostru functioneaza, veti sti asupra caror zone ale organismului sa actionati mai mult, prin efort fizic”, declara Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviatiei, unde, anul trecut, sute de bucuresteni, multi corporatisti, au ajuns in forma fizica dorita si au dat jos peste 1,5 tone de grasime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe saptamana.

Specialistii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucuresteni sa slabeasca sanatos, in special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slabi 6 kilograme in 6 saptamani. Rezultatele sunt datorate imbinarii a trei piloni: antrenamente ghidate, nutritie personalizata si coaching pentru motivatie si pentru a scapa de mancatul emotional.

Sesiunile de coaching sunt urmate in paralel cu antrenamentul la sala, supravegheat de instructori cu exprienta, multi dintre acestia campioni internationali la diverse sporturi, obisnuiti astfel cu tot ce inseamna pregatire psihica inaintea unei competitii.

Cum sa mananci sanatos cu buget redus. Sfaturi utile de la antrenorul Bodyshape!

Avand aceasta componenta de coaching, cei care intra in lupta cu kilogramele in plus vor fi mult mai motivati, vor face sport cu placere, nu vor mai fi tentati sa renunte si isi vor atinge obiectivele in timpul alocat de la bun inceput.

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu