Stiri Interne

3rei Sud Est a implinit 20 de ani de la debut. Iti amintesti hiturile lor? VIDEO

Scris de Sorin Dutoiu

3rei Sud Est a implinit 20 de ani de la debut. Regii muzicii dance din Romania, asa cum au fost supranumiti, au lansat zeci de hituri de care cu siguranta iti amintesti daca urmaresti inregistrarile video din acest articol.

3rei Sud Est a implinit 20 de ani de la debut. Doua decenii in care au lansat zeci de hituri si au concertat pentru milioane de romani de pretutindeni.

Visuri si planuri mari. Viorel Sipos, Laurentiu Duta si Mihai Budeanu, la mijlocul anilor 90, lucrand la proiectul 3rei Sud Est

Au fost supranumiti “Regii muzicii dance” din Romania si au fost pionieri in muzica romaneasca, ajutand, prin succesul lor, ca industria autohtona sa se dezvolte spectaculos in anii ce aveau sa urmeze.

In 1997, 3rei Sud Est, trupa formata din Laurentiu Duta, Viorel Sipos si Mihai Budeanu, a lansat albumul de debut, de poarta numele trupei. A fost unul din putinele existente si pe CD la acea vreme, iar piesele compuse in majoritate de Laurentiu Duta, au ajuns sa fie fredonate de o tara intreaga.

In 1997, in afara de piesele trupei Genius si antologica “Party in Transilvania” a lui Marius Dragomir, radiourile nu prea difuzau piese romanesti. Industria videoclipurilor romanesti era, la randul sau, timida. Nu existau inca posturile muzicale din prezent.

Prin succesul pieselor lor, 3rei Sud Est au contribuit la temeliile industriei muzicale si ale industriei media muzicale romanesti. Pentru ca cererea publicului de a asculta muzica romaneasca era in ascensiune, in 1999 s-a infiintat primul post muzical din Romania, Atomic, cel care le-a dat ocazia si altor artisti sa se lanseze si a contribuit la dezvoltarea industriei de videoclipuri in Romania.

Dupa Atomic, au urmat MCM si MTV, pentru ca, in anii 2000, sa se lanseze si ZUTV, Music Channel si alte televiziuni muzicale nisate.

Revenind la 3rei Sud Est, cei trei artisti din Constanta aveau la sfarsitul anilor 90 Romania la picioare. Concertau pentru zeci de mii de oameni in piete publice de pretutindeni, iar piesele lansate deveneau hituri instant.

In 2001 au sustinut cel mai ambitios turneu national de la acea data, alaturi de Animal X si Cristiana Raduta, Turneul National Antidrog, in cadrul caruia au cantat pentru milioane de oameni.

Odata cu trecerea anilor, desi au mai lansat albume si singleuri, cei trei artisti din trupa 3rei Sud Est s-au dedicat mai mult vietii de familie si proiectelor personale, ce tin sau nu de industria muzicii. Laurentiu Duta este, si in prezent, unul din cei mai cautati compozitori si producatori muzicali din Romania.

Va invitam sa ascultati cateva din cele mai de succes piese ale trupei 3rei Sud Est din ultimii douazeci de ani. Cu siguranta vi le veti aminti si le veti fredona. Macar cateva dintre ele.
Scrie un comentariu