Cinenews Stiri externe

Prapad la box-office! Noul film „300” a incasat o avere in doar trei zile de la premiera!

Scris de Christian Stan

La sapte ani dupa ce filmul „300” al lui Zack Snyder scria istorie la box-office si il propulsa pe Gerard Butler in categoria starurilor de prima mana de la Hollywood, continuarea „300: Rise of an Empire” resueste sa domine din nou clasamentul de box-office american cu 45,1 milioane de dolari incasati in primele trei zile.

300_rise_of_an_empire_2014-wide

Cu toate ca a castigat 45,1 milioane de dolari in primul weekend de la premiera in Statele Unite, „300: Rise of an Empire” nu s-a ridicat la nivelul primului film, care a incasat 70,9 milioane de dolari in primul weekend de la debut, in anul 2007.

La nivel global situatia sta insa mult mai bine, „300: Rise of an Empire” castigand din 58 de tari nu mai putin de 132,9 milioane de dolari. Primul film, cel cu Gerard Butler in rolul principal, castiga in 2007 pe plan global „doar” 87,8 milioane de dolari. Cele mai mari castiguri pentru „300: Rise of an Empire” provin din Rusia (9,2 milioane dolari), Franta (7,2 milioane dolari), Coreea de Sud (6,5 milioane de dolari) si Brazilia (5,8 milioane dolari).

Regizat de Noam Murro, „Rise of an Empire” ii are in rolurile principale pe Sullivan Stapleton si Eva Green, iar actiunea este plasata in timpul celei de-a doua invazii persane in Grecia. Stapleton, care joaca rolul unui general grec, are responsabilitatea de a-si salva tara de hoardele persane, conduse de Artemisia (Eva Green).

Filmul a fost cofinantat de Warner si Legendary si a costat 110 milioane de dolari, iar producatorii si-au recuperat investitia la doar un weekend de la premiera. Specialistii estimeaza ca incasarile globale pentru „300: Rise of an Empire” vor depasi 300 de milioane de dolari.

Scrie un comentariu