ADPM Health

3 exercitii pentru picioare sexy de la antrenorul Bodyshape

Scris de Alexandru Manea

Pregatirea pentru silueta de plaja este bine sa inceapa din timp, prin sport si alimentatie sanatoasa. Multi dintre noi obisnuiesc, insa, sa traga din greu abia in ultimele saptamani inaintea vacantei. Exista trei tipuri de exercitii, incluse si in circuitul de la Bodyshape, care au dovedit ca sunt eficiente in cazul femeilor pentru a obtine picioare tonifiate.

3 exercitii pentru picioare sexy de la antrenorul Bodyshape

Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Center, explica in ce mod pot fi realizate cele trei tipuri de exercitii: Bulgarian Split Squats, Fandari laterale si in fata, Genuflexiuni cu fondul la podea sau cu asezare.

„Bulgarian Split Squat

Pentru efectuarea acestui exercitiu pentru picioare, ai nevoie doar de o bancuta.

➔  Plaseaza un picior pe bancuta, apoi deplaseaza-te in fata si fa un pas mare cu piciorul opus;

➔  Indoaie usor genunchii si coboara corpul treptat catre sol, intr-o miscare controlata;

➔  Spatele trebuie sa fie drept in timp ce efectuezi exercitiile

➔  Dupa ce executi aceste miscari pe unul dintre picioare, continua cu celalalt picior.

 

Fa o scurta pauza inainte de aceste alternari, pentru a-i oferi corpului tau sansa de a se reface. Executa exercitiile corect fara graba.

Poti utiliza greutati pentru maini in timp ce efectuezi aceste exercitii pentru picioare si fese, pentru a lucra si partea superioara a corpului, in timp ce tonifiezi picioarele.

Fandari laterale si in fata

➔  Daca vrei sa lucrezi mai mult coapsele, fandarile efectuate cu piciorul in fata sunt mai eficiente.

➔  Daca vrei sa te focuzezi pe muschii posteriorului, este indicat sa faci mai multe fandari laterale.

Executa repetarile pe un singur picior si alterneaza-le ulterior pe celalalt picior.

 

Concentreaza-te sa iti mentii echilibrul pe toata durata efectuarii fandarilor, chiar daca acest lucru este mai dificil in cazul celor laterale.

Genuflexiuni cu fundul la podea sau cu asezare

➔  Talpa picioarelor trebuie sa ramana lipita de podea.

➔  Inspira adanc pentru ca abdomenul sa se umple cu aer si impinge-l in exterior in timp ce il tii incordat, pentru a maximiza eficienta miscarilor efectuate.

➔  Nu expira tot aerul inainte de a finaliza genuflexiunea.

Efectueaza miscarile acestea intr-un ritm constant, sporeste usor ritmul spre final, pentru a beneficia de eficienta maxima a exercitiilor efectuate. Poti combina aceste exercitii cu altele recomandate de antrenorii Bodyshape, pentru un circuit complet”, explica Flavius Ursachi, antrenor Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviatiei, unde, anul trecut, sute de bucuresteni, multi corporatisti, au ajuns in forma fizica dorita si au dat jos peste 1,5 tone de grasime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe saptamana.

Specialistii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucuresteni sa slabeasca sanatos, in special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slabi 6 kilograme in 6 saptamani. Rezultatele sunt datorate imbinarii a trei piloni: antrenamente ghidate, nutritie personalizata si coaching pentru motivatie si pentru a scapa de mancatul emotional.

Sesiunile de coaching sunt urmate in paralel cu antrenamentul la sala, supravegheat de instructori cu exprienta, multi dintre acestia campioni internationali la diverse sporturi, obisnuiti astfel cu tot ce inseamna pregatire psihica inaintea unei competitii. Avand aceasta componenta de coaching, cei care intra in lupta cu kilogramele in plus vor fi mult mai motivati, vor face sport cu placere, nu vor mai fi tentati sa renunte si isi vor atinge obiectivele in timpul alocat de la bun inceput.

 

Ce mic dejun sa mananci ca sa nu te ingrasi. Sfaturi de la antrenorul Bodyshape!

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu