Connect with us

ADPM Beauty

A crescut cu 70% cererea pentru botox împotriva transpirației

Stilul de viață stresant de zi cu zi, la care s-a adăugat și de cel generat de pandemie, a generat o creștere a cererii pentru intervenția cu botox împotriva transpirației. Conform statisticilor, s-au înregistrat cu 70% mai multe intervenții de acest tip în prima jumătate a acestui an, comparativ cu situația de acum un an și chiar doi ani.

Publicat

pe

A crescut cu 70% cererea pentru botox împotriva transpirației

Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce s-a ajuns la o astfel de situație.

„Foarte multe persoane suferă de hiperhidroză, o afecțiune care le cauzează transpirație abundentă, chiar dacă iau toate măsurile de igienă necesare și folosesc produse antiperspirante de calitate.

Transpirația abundentă este extrem de incomodă și aduce un motiv în plus de stres, creând practic un cerc vicios. Suntem stresați din cauza problemelor de zi cu zi, apar dezechilibre hormonale, transpirăm în exces, iar acest lucru contribuie la nivelul ridicat de stres.

În plus, verile în România sunt din ce în ce mai caniculare și cu umiditate excesivă a aerului, ceea ce înrăutățește și mai mult situația.

În cazul transpirației abundente, nici igiena corectă și nici folosirea antiprespirantului nu reprezintă soluții care să dea roade pe termen lung.

În trecut, exista doar varianta intervenției chirurgicale prin care se extirpau glandele sudoripare. Acum , din fericire, totul se rezolvă fără proceduri invazive. Se injectează micropicături de toxină botulinică (botox) în zona axilară. Intervenția este nedureroasă și nu necesită anestezie. Singurul lucru pe care îl facem este aplicarea de gheață pe zona tratată timp de 10 minute, înaintea procedurii. Toxina botulinică blocheză anumiți receptori, astfel încât activitatea glandelor sudoripare este redusă, iar transpirația se diminuează considerabil sau poate chiar să dispară complet.

La clinica noastră, cererea pentru acest tip de procedură a crescut cu aproximativ 70% în ultimii 2 ani. Cel mai mult, în ultimul an, când stresul cauzat de pandemie a fost la cote maxime și ne-a dat pe toți peste cap”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

 

Cât durează efectul?

 

„Efectul se instalează treptat, nu imediat. Pacientul va observa că nu va mai transpira abundent cam în 3-5 zile de la injectare, iar efectele efectele durează până la 9-12 luni. Din experiența noastră clinică, odată ce repetăm tratamentul la 9-12 luni, se va prelungi durata de menținere a rezultatului. Astfel, eficiența în timp va crește odată cu numărul tratamentelor”, încheie medicul estetician Iancu Morad.

 

Toxina Botulinica poate bloca glandele sudoripare si trata astfel eficient transpiratia in exces la nivelul:

  • axilelor
  • palmelor
  • talpilor

Tratamentul pentru transpirația excesivă poate fi făcut atât la femei, cat și la bărbați.

Procedura este realizată în clinicile Luxury Aesthetics din București (Str. Hătmanul Arbore 12) și Constanța (Str. Bogdan Vodă 75).

 

Tania Budi, prima operație estetică! A apelat la medicul chirurg Iancu Morad pentru blefaroplastie! Iată rezultatul!