ADPM Health

Cum descoperim zahărul în alimentele la care nici nu așteptăm

Scris de Alexandru Manea

Știați că zahărul nu se găsește doar în ciocolată, bomboane, biscuiți, sucuri sau prăjituri? El se regăsește într-o mulțime de alimente de pe rafturile supermarketurilor. Pâinea albă sau mezelurile sunt doar câteva exemple. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie de ce e esențial să citim întotdeauna etichete produselor pe care le punem în coșul de cumpărături.

Cum descoperim zahărul în alimentele la care nici nu așteptăm

Zahărul este unul dintre principalii inamici ai siluetei și, cel mai important, ai sănătății. Consumul excesiv de zahăr poate duce la apariția unor afecțiuni precum diabetul de tip II, bolile cardiovasculare sau obezitate. Ceea ce e important să știm însă e că nu e de ajuns să renunțăm la dulciuri și la zahărul din cafea, ci trebuie să citim cu atenție etichetele produselor alimentare pe care le cumpărăm din supermarket, fiindcă zahărul se ascunde chiar și în cele mai neașteptate alimente.

Iaurtul clasic, de preferat în locul celui degresat

„Cel mai important sfat pe care îl pot da oamenilor este să citească ingredientele alimentelor pe care le consumă. Uneori, spre exemplu, cumperi iaurt fără grăsimi, dar care e plin de zaharuri. În acest caz, mai bine îl cumpărați pe cel care conține grăsimi. Mai puține grăsimi înseamnă mai multă lactoză. Citiți ingredientele, pentru că de multe ori găsim zahăr chiar și în alimente care nu ar trebui să îl conțină! De exemplu, mezeluri sau pâine. Nu te aștepți să conțină zahăr. Când cumperi o ciocolată, ești conștient că are zahăr. Dar când cumperi un salam, nici nu îți trece prin cap că în el s-ar putea regăsi zahăr. Citiți etichetele și aveți grijă pentru că fiecare ingredient care se termină în „oză” este de fapt zahăr”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Zahărul cauzează obezitate

 

„Rata obezității este în creștere peste tot în lume. Există studii care au arătat o legătură directă între obezitate și consumul de zahăr. Sucurile, spre exemplu, conțin fructoză. Consumul de fructoză crește senzația de foame și din această cauză ajungem să mâncăm mai mult decât ar fi în mod normal cazul. Asta duce, bineînțeles, la acumularea de kilograme nedorite”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

 

Zahărul crește riscul apariției bolilor cardiovasculare

„Bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală de deces la nivel mondial. Consumul excesiv de zahăr este un factor ce favorizează apariția acestor tipuri de afecțiuni. Duce la obezitate, inflamații în organism și tensiune arterială ridicată. Toate acestea sunt cauze ale bolilor de inimă”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Dieta cu produse keto, prietenoase cu gliecemia

Nutriționistul italian Gianluca Mech a lansat recent linia de produse „Glicemic Friendly” ce face parte din gama Dietei Tisanoreica. Acestea sunt gustări și dulciuri delicioase special concepute pentru cei care vor să slăbească ori să își mențină silueta, pentru diabetici sau pentru cei ce țin o dietă ketogenică. Produsele sunt disponibile și în România pe www.gianlucamech.com.ro.

 

Cornuri și biscuiți Glicemic Friendly

„Am aplicat rețeta Glicemic Friendly pentru multe tipuri de alimente care, îmi mod normal, ar fi pline de zahăr și nu ar fi indicte celor cu diabet sau care vor să slăbească. Așadar, avem cornuri, biscuiți cu diferite arome, brioșe, praline, mini fursecuri, alune învelite în ciocolată, și multe altele, fără conservanți sau înlocuitori novici ai zahărului”, explică Gianluca Mech.

 

Cui se adresează produsele Glicemic Friendly?

„Produsele Tisanoreica Glicemic Friendly pot fi consumate de persoanele supraponderale sau cele care își doresc să își mențină greutatea în anumite limite. De asemenea, de persoanele care doresc să urmeze o dietă cu indice glicemic scăzut, de cei care respectă un protocol dietetic (chiar și în fază ketogenică). Ele se adresează până la urmă oricui dorește o gustare care să fie delicioasă și sănătoasă în același timp”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

 

Ce este Dieta Tisanoreica?

Dieta Tisanoreica reprezintă un program de nutriție fito-ketogenic bazat pe alimente concepute din ingrediente 100% naturale. Are la bază ingrediente cu un conținut redus de carbohidrați, iar alimentele sunt gândite pentru a imita cât mai bine aspectul și gustul celor obișnuite, bogate în carbohidrați. Include supe, omlete, pâine, pizza, ciocolată, biscuiți, criossant, brioșe, băuturi calde sau băuturi proaspete din fructe.

Nutriționistul Gianluca Mech deține secretul acestei diete, un secret păstrat de multe generații în familia sa. Produsele sunt disponibile și în România, pe www.gianlucamech.com.ro

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gianluca Mech (@gianlucamech)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gianluca Mech (@gianlucamech)

Scrie un comentariu