Connect with us

ADPM Health

Primele rezultate din noul studiu KAPO Metamorfoza

Medicii din echipa KAPO au evaluat recent cei 26 de participanți la cel de-al doilea studiu KAPO Metamorfoza, iar aceștia prezintă deja o evoluție impresionantă în urma claselor de Kangoo Jumps. În ciuda dificultăților impuse de pandemie și de restricțiile organizării orelor offline, participanții au deja rezultate notabile.

Publicat

pe


Primele rezultate din noul studiu KAPO Metamorfoza. Cum s-au transformat corporal participanții cu Kangoo Jumps!

La finalul proiectului, cei care au cea mai bună evoluție vor câștiga și premii importante, în valoare de 21.000 lei.

Participanții au fost consultați de medici pentru a nota situația stării lor de sănătate și condiția fizică. Echipa de medici este formată din Dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie, șef lucrari Dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicala, medicină fizică și balneologie și Dr.Olivia Ligia Burta – medicin[ de laborator și conferențiar universitar.

Acestora li s-au adăugatmedici și specialiști din diverse domenii care vor avea grijă ca participanții să aibă parte de o transformare interioară și exterioară în bine: Lăcrămioara Mezei (psihoterapeut, coach), Beatrice Leahu (psiholog, consiliere comportament alimentar), Dr. Radu Sarandan (medic și Master Trainer NLP), Olivia Popovici (consilier imagine).

Rezultatele de până acum

 

Dr. Dorina Maris Fărcaș:

În cadrul proiectului Metamorfoza KAPO am evaluat postura, stabilitatea, echilibrul și tonusul muscular al participantelor la studiu. Aceiași parametri i-am urmărit și în primul studiu KAPO-sănătate pe ghete, unde la final s-au înregistrat rezultate spectaculoase. Îmbucurător și de așteptat, de altfel, a fost faptul că majoritatea participantelor și-au îmbunătățit în diferite grade parametrii investigați.

Dorina Maria Pușa Fărcaș este medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, PhD, Hotel Lotus Therm Băile Felix, Centrul de recuperare Rehub Oradea, șef lucrări FMF Oradea

Dr.Alin Iova

 

Rezultatele preliminare Metamorfoza Kapo

Urmărind parametri antropometrici și de compozitie corporală am observat îmbunătățiri majore ale acestora în această primă perioadă de transformare totala pe care ne-am propus sa o realizam. Foarte încurajatoare sunt efectele pozitive apărute în urma factorilor complementari exercițiului fizic pe ghete rebound introduși într-un mod original in acest studiu: program dietetic adaptat și personalizat, consiliere psihologică și NLP, consiliere de imagine, tratamente corporale neinvazive și minim invazive

Din 44 parametri antropometrici si de compoziție corporală voi aminti doar câțiva care mi se par sugestivi in contextul etapei in care ne aflam din acest program complex de metamorfozare.

Avem o rata de aderență la principiile programului de 85%, adică din 27 persoane înscrise, 23 sunt active în acest program după prima etapă și ne propunem să îmbunătățim acest procent in următoarea etapă prin motivarea suplimentara a celorlalți. Numărul de kilograme a scăzut cu o medie de 6.7 kg comparativ cu inceputul studiului reprezentând 6% din greutatea medie a grupului.

Procentul de țesut adipos a scăzut de la o medie de 39% la una de 35% cu specificarea ca primele 10 in funcție de rezultatele obținute au avut o scădere de 10.3% a țesutului adipos!

Hidratarea organismului a crescut, în medie, cu 7%, un procent foarte bun ținând cont de contextul fiziologic și structural al grupului.

Vârstă metabolică, un parametru cât și un indicator foarte important in determinarea etapei din procesul de schimbare și transformare fizica și mentală a scăzut de la o medie de 52 ani la 45 ani specificând că primele 7 rezultate sunt impresionante: minus 23 ani, minus 20 ani, minus 19ani, minus 18 ani, minus 17 ani, minus 14 ani, minus 13 ani, deci o medie de „întinerire” metabolică de 17ani!

Grăsimea viscerala a scăzut cu o medie de 3,2 unități în întregul grup studiat. Dimensiunea perimetrului taliei a scăzut cu o medie 7.9 cm iar cel abdominal cu 11.2 cm, acest lucru coroborat cu scăderea grasimii viscerale și a vârstei metabolice la toți participanții denotă un pas foarte mare in inițiativa de transformare eminamente sănătoasă a tuturor celor din grupul de studiu!

Ecografic adipo-muscular se observă o scădere a țesutului adipos global și o ușoară creștere, deocamdată, musculară.

In final, dar nu în ultimul rând, am observat o „înălțare” cu o medie de 1.6 cm, aceasta creștere a taliei punand-o pe îmbunătățirea posturii la toți participanții la studiu.

Dr. Alin Iova – Centrul de Sănătate și Lipoterapie Dr. Alin Iova

 

Lăcrimioara Mezei- Psiholog, Psihoterapeut de cuplu și familie, Trainer în Parenting și Coach

 

Prin ședinte personalizate în care am îmbinat consilierea, psihoterapia, consilierea parentală, dezvoltarea personală și profesională s-au adus îmbunătățiri majore în diverse arii, amintesc însă cele mai importante: relația cu propria persoană, relația de cuplu, relația cu copilul, precum și sfera profesională. Eficiența ședințelor individuale și de grup susținute este demonstrată și de rezultatele testului aplicat, care confirmă o creștere semnificativă a stării de bine psihologice (măsurată prin mai multe componente)a fiecărei participante, față de aplicarea de la începutul programului. Scorurile obținute indică îmbunătățiri semnificative în privința autoacceptării, a încrederii în sine, autonomiei, a relațiilor pozitive, controlul mediului, scopului în viață, dar și a nivelului de activitate și de energie. Așadar schimbarea autentică și de durată începe din interior spre exterior.

Beatrice Lehianu , nutriționist, psiholog specializat pe tulburarile de comportament alimentar

În cadrul proiectului Metamorfoza Kapo, intrarea in studiu am realizat-o prin aplicarea unui instrument de evaluare pentru a identifica persoanele cu posibile tulburări de comportament alimentar, acesta fiind primul pas în eficientizarea schimbării obiceiurilor alimentare. Prin acesta am urmărit dacă există persoane care au tulburări cu privire la dorința de a fi slab, care suferă de bulimie, nivelul de nemulțumire față de corp, dezechilibru emoțional, conștientizarea interoceptivă și imaginea corporală, neadaptare generală toate acestea în relatie cu obiceiurile alimentare.

Următoarea etapă a fost interpretarea rezultatelor și, coroborat cu anamneza și un alt chestionar ce contine scale legate de alimentație, am identificat necesitățile fiecărui participant și am realizat un plan alimentar personalizat pentru fiecare în parte, în funcție de preferințele alimentare, de bugetul alocat alimentelor, de posibilitatea și timpul alocat pentru a găti și de susținerea familiei pentru această etapa.

Am susținut participantele pe această perioadă, fiind “conectate” mereu pentru a corecta eventualele abateri (poftă, participarea la anumite evenimente, omiterea unei mese).

Rata de răspuns a fost pozitivă în procent de 85%, îndeosebi pentru persoanele care au avut susținerea familiei, la evaluarea intermediară locul 1 fiind obținut de o participantă susținută nu numai moral de către familie ci și prin pregătirea meselor. Este un factor semnificativ susținerea familiei în momente în care trecem printr-o perioadă de schimbare a stilului de viață și a modalității de a găti și de a mânca.

În urma acestor etape greutatea participantelor a avut rezultate uimitoare și se regăsește în evoluția parametrilor obiectivi (antropometrici și estetici) cât și subiectivi (starea psihologică).

S-a observat atât scăderea în greutate cât și îmbunătățirea elasticității pielii și a dispoziției participantelor, și, mai presus de atât, este specificat și în unele studii că rezultatele cele mai bune se obțin când se combină activitatea fizică, dieta personalizată, masajul, psihoterapia și terapia de relaxare.

Dr. Radu Sărăndan, Medic Homeopat BioInvest, Senior Coach ANC, Master Trainer IANLP

În cadrul programului Metamorfoza KAPO am efectuat consultații în vederea administrării remediilor homeopate pentru tratarea problemelor medicale diverse. De asemenea, am susținut ședințe de coaching NLP (programare neuro-lingvistică) pentru schimbarea tiparelor mentale și comportamentale care sabotau obținerea rezultatelor dorite.

Pe pacursul ședințelor de coaching, am rezolvat cu succes situațiile problematice care au apărut de-a lungul timpului, pentru ca participantele să fie în cea mai bună formă emoțională pe tot parcursul desfășurării programului.

 

Popovici Olivia, Stilist

In cadrul proiectului Kapo Metamorfoza, am analizat imaginea exterioara și stilul fiecărei participante individual.

Pe baza formularului de analiza individuală, am făcut un plan de acțiune pentru fiecare luna in parte urmărind îndeaproape rezultatele obținute lunar.

Părțile analizate și la care am lucrat au fost tot ceea ce tine de imaginea exterioara-aspectul tenului,parului,danturii,pielii,unghiilor și a garderobei și a stilului abordat.

Schimbările au fost radicale sau treptate, in funcție starea emoțională a fiecăreia.

Pana la finalul proiectului principalul scop al activității mele este acela de a le implementa in viața lor un ritual sănătos de îngrijire cât și a le dezvolta viziunea despre trenduri & stiluri,urmând ca ele ulterior programului sa “poată funcționa” singure la acest capitol.

Olivia Popovici- Stilist & Beauty Adviser Kapo Metalorfoza

Director vânzări & dezvoltator & promovare brand Amavi – Mobiente.

 

Kinga Sebestyen trainer, director program KAPO

“Am format o echipă de specialiști foarte buni, din multe domenii, care să vă asigure că vom deveni cea mai bună versiune a noastră! Prin Kangoo Jumps și sprijnul acestora, vom putea ajunge la silueta dorită, la un tonus fizic și psihic mai bun, vom căpăta o stare de bine generală, vom scăpa de stres și anxietate. În plus, avem opțiunea de a ne îmbunătăți unele aspecte estetice pentru ca, la final, să arătăm excepțional și să ne placă ce privim în oglindă. Ținem săptămânal 3 antrenamente. În fiecare lună, în funcție de evoluția grupului, adaptăm nivelul de intensitate, adăugăm exerciții specifice, de tonifiere. Participanții arată extrem de bine și suntem foarte încântați de rezultate!”, declară Kinga Sebestyen.

 

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *