Stiri Interne

Care este diferența între ghetele originale Kangoo Jumps și cele contrafăcute

Scris de Alexandru Manea

Succesul antrenamentelor Kangoo Jumps din ultimul deceniu a făcut ca piața din România să fie invadată de ghete care copiază modelul original, dar nu au sistemul de protecție patentat, putând deveni periculoase pentru sănătate. Kinga Sebestyen, cea care a făcut Kangoo Jumps un fenomen în Europa, ne explică diferențele și la ce detalii să fim atenți când cumpărăm astfel de produse.

Care este diferența între ghetele originale Kangoo Jumps și cele contrafăcute

Kinga Sebestyen a atras atenția, zilele trecute, pe pagina ei de Facebook, despre pericolul pe care îl presupun ghetele Kangoo Jumps contrafăcute, existente pe piață, chiar și pe magazine online gigant. Kinga a menționat că multe persoane pot face greșeala ca, din neștiință, să cumpere produse contrafăcute, ori copii de slabă calitate, fiind atrase de prețul mai mic, fără să știe că se pot expune multor pericole, în condițiile în care doar ghetele originale dețin sistemul patentat de protecție la impact – IPS (Impact Protection System), care protejează articulațiile și coloana vertebrală.

Există riscul ca prea multe persoane să intre pe net și să cumpere ghete contrafăcute, produse în China.

Acestea sunt mai ieftine, dar de foarte proastă calitate, care se strică rapid și care pot face foarte mult rău sănătății.

Eu de ani de zile mă lupt să educ publicul în a face diferența între ghetele originale, patentate, singurele cu sistemul de protecție la impact – IPS (Impact Protection System), singurele dovedite că sunt benefice pentru sănătate, și cele care copiază designul, dar care nu au structura conformă și nici materiale de calitate. Așa se face că prea multe persoane află de Kangoo Jumps și se grăbesc să cumpere de pe internet, sau de pe platforme tip markeplace, ce este mai ieftin, fără a cunoaște pericolul la care se expun.

Primesc mesaje de la oameni care îmi spun că au cumpărat ghete, fără să știe că sunt contrafăcute, și că s-au rupt și nu au de unde să cumpere accesorii pentru ele și mă roagă să îi ajut.

Din păcate pentru ei, nu am cum să îi ajut în această privință pentru că accesoriile sunt create doar pentru ghetele noastre originale, (care se găsesc pe www.kangooclub.ro), pentru că sunt singurele patentate și construite pentru a oferi beneficiile dovedite de medici de decenii. Cu ele poți face corect antrenamentul, doar ele atenuează impactul cu solul, așa cum au fost proiectate de inventatori, protejând coloana și articulațiile, mulțumită sistemului IPS (Impact Protection System). Sistemul acesta este rezultatul studiilor efectuate ani de zile și garantează rezultatele pozitive din punct de vedere medical. De aici și prețul mai mare al ghetelor originale!

Mi se întâmplă de prea multe ori să primesc mesaje de la oameni care îmi spun că au dureri după antrenament, fără să știe că, de fapt, au cumpărat ghete contrafăcute, mai ieftine, chiar și de pe magazine online consacrate.

Îmi pare extrem de rău că ajungem în aceeași situație neplăcută și că, și în anul 2021, piața este tot invadată de produse neconforme, iar oamenii le achiziționează din necunoștință de cauză.

Un produs de calitate înseamnă, de cele mai multe ori, și o investiție mai mare, dar este o investiție în sănătatea ta și în siguranța că vei obține ceea ce ți se promite!

Eu vă mulțumesc din suflet tuturor pentru că transmiteți mereu acest mesaj, pentru informarea corectă a publicului. Mă doare sufletul să văd că unii oameni văd și află minunatele rezultate pozitive ale Kangoo Jumps, își pun speranțele în acest sport, și greșesc când cumpără ghete de unde nu trebuie.

Sper din tot sufletul că nu ne vom mai confrunta cu această problemă în viitor!, a scris Kinga pe pagina ei de socializare.

Cum verifici dacă ghetele tale sunt originale?

Kinga Sebestyen explică la ce detalii trebuie să fim atenți:

Sigla original Kangoo Jumps apare pe:

 1. căptușeală (Liner)
 2. carcasă
 3. talpă de plastic (shell) – pe interior și exterior
 4. talpă de cauciuc (sole)
 5. arc (T-spring)

Ce trebuie să știi despre shell-urile ghetelor originale de pe www.kangooclub.ro.

Shell-urile sunt de 3 feluri: Light, Hard si Extra-Hard.

 • sunt prinse cu 2 șuruburi care trebuie strânse periodic cu cheie imbus 5
 • shell-ul este o piesa durabilă dacă arcurile sunt schimbate la timp.

Dacă nu se schimbă arcurile, shell-urile se lungesc, după care se rup.

Alte cauze posibile pentru care se rup:

 • nu se utilizează shell-uri corespunzătoare kilogramelor
 • schimbarea bruscă a temperaturii: aduse din masină iarna, intr-o sală încălzită sau aduse din mașina incalzită la soare intr-o sală cu aer condiționat.

 

Ghetele trebuie lăsate să se adapteze la temperatură 1-2 ore si se face încălzire la începutul antrenamentului, atât pentru corp cât si pentru ghete.

Atenție mare! Shell-urile originale nu se potrivesc la ghetele non-originale Kangoo Jumps!, încheie Kinga Sebestyen.

Ce sunt ghetele Kangoo Jumps si de unde au aparut?

Ghetele Kangoo Jumps sunt  inventate de un medic Canadian pentru recuperare.

 

De ce sunt ele speciale?

Ghetele Kangoo Jumps sunt singura incaltaminte din lume dotate cu sistemul IPS (Impact Protection System) care protejeaza tot corpul (in special articulatiile) de impactul cu solul in timpul antrenamentelor (in timpul alergarii, si a sariturlor). Ele reduc impactul cu solul cu pana la 80%.

 

La ce se folosesc ghetele Kangoo Jumps?

Ghetele se folosesc la diferite tipuri de antrenamente indoor si outdoor. Programele oficiale Kangoo Jumps sunt: Kangoo Power (program explosive de aerobic de intensitate ridicata, pentru dezvoltarea rezistentei si fortei musculare), Kangoo Dance (program distractive de dans aerobic pe muzica), Kangoo Discovery (program special dedicate copiilor), Kangoo Boot Camp (program de alergare + exercitii de tonifiere in aer liber), Kangoo Kick & Punch (program explosive bazat pe exercitii din arte martiale) si kapo-sanatate pe ghete pentru rehabilitare.

 

Cine poate folosi ghetele Kangoo Jumps?

Ghetele sunt unisex ,  de la nr 30 -48 si pentru persoane de la 4 pana la 90 de ani.

Cum se folosesc?

Ghetele se pot folosi atat in aer liber cat si in sala de aerobic, atat individual, cat si la antrenamente de grup.
Daca nu le-ati mai folosit niciodata va recomandam sa cautati un instructor oficial in orasul dumneavoastra, sau sa luati legatura cu Kangoo Jumps Romania, distribuitorul unic a ghetelor Kangoo Jumps in tara. Colegii nostrii va vor explica lucrurile de baza despre cum sa adaptati ghetele la nevoile dumneavoastra, cum sa le incaltati, cum sa le folositi, ce exercitii sa faceti cu ele si cum sa le intretineti.

De unde stiu daca am cumparat ghetele potrivite?

Ghetele originale Kangoo Jumps se gasesc doar la distribuitorul official: Kangoo Jumps Romania si au cateva semne dupa care va puteti da seama ca sunt originale. (Poze)

Pe shell pe Arc pe talpa  , captuseala trebuie sa scrie brendul kangoo jumps

Ce modele si preturi sunt?

 

Model gheata Greutate Culoare Marime Pret
 

 

 

 

KJ XR3

 

 

 

 

Pana la 75 kg

Black Yellow/ Black Orange  

 

XS 35 EUR

S 36-38 EUR

M 39-41 EUR

L 42-44 EUR

913 RON
Black Pink/Black Black 960 RON
White Pink/ White Black 1115 RON
Electric Blue 1010 RON
YIN-YANG 1010 RON
WHITE BLUE XL 44-46 EUR PROMOTIONAL 672 RON
 

PRO7

 

75-100 kg

Black Orange  

920RON

 

Black Yellow
Black Red
PRO7 Xtra Hard 100-120 kg Black Orange L 42-44 EUR

XL 44-46 EUR

990 RON
Black Yellow
Power Shoe pentru Copii  

18-45 kg

Titanium Red  

1-3 (32-35 EUR)

4-6 (36-38 EUR)

745 RON
Silver Blue
Silver Pink 775 RON

 

De ce sunt asa scumpe?

Ghetele Kangoo Jumps au componente de inalta calitate si un sistem unic in lume pentru a proteja articulatiile in momentul impactului cu solul adica IPS system , impact protection sistem .

Ele se pot folosi timp de peste 5 ani cu o intretinere adecvata. Daca ne gandim logic si impartim pretul lor la numarul anilor, ajungem la concluzia ca ele nu sunt mai scumpe decat incaltamintea de sport traditionala.

 

Ce alte beneficii au in afara de protejarea articulatiilor?

 • Îmbunătăţesc timpul de recuperare
 • Îmbunătăţesc constituţia corporală
 • Ard mai multe calorii pe unitatea de timp decât exerciţiile tradiţionale
 • Cresc rezistenţa musculară
 • Îmbunătăţesc capacitatea cardio-respiratorie
 • Cresc VO2 max.
 • Cresc densitatea osoasă
 • Îmbunătăţesc drenajul limfatic
 • Îmbunătăţesc stabilitatea de bază
 • Îmbunătăţesc echilibrul şi postura
 • Îmbunătăţesc forţa musculară
 • Îmbunătăţesc coordonarea
 • Reduc stresul
 • Cresc sentimentul de bunăstare datorită producţiei crescute de endorfine

Care sunt riscurile folosirii ghetelor?

Riscul cel mai intalnit este cauzat de efectuarea neadecvata a exercitiilor pe ghetele Kangoo Jumps. De aceea va recomandam sa va antrenati mereu cu un instructor autorizat care va poate explica tehnica corecta a executaii miscarilor si va poate corecta in cazul in care nu aveti o tinuta potrivita. Exista cateva reguli de baza legat de biomecanica miscarilor atat la alergare cat si la sarituri.

Cand trebuiesc schimbate accesoriile?

Adecvat ar fii schimbarea arcurilor la 6-8 luni. Lucru ce depinde de diferiti factori in care va poate indruma un instructor certificat. Daca va antrenati singur/a inscrieti va la curs onlina . Schimbul arcuriilor urmariti pe siteul www.kangooclub.ro

Ce accesorii sunt si care este pretul lor?

Denumire componenta Model Pret
Captuseala 170 RON
Talpi  XR3/PRO7 115 RON
 PRO7 Xtra Hard 145 RON
 Power Shoe 75 RON
Arcuri XR3 95 RON
PRO7 115 RON
Power Shoe 75 RON
Talpi antiderapante XR3/PRO7/Power Shoe 115 RON
Rucsac 145 RON
Suruburi 34 RON
Catarame 33 RON
Clame 31 RON
Curea  de Fixare 19 RON
Curele de umar 63 RON

 

De ce se rup ghetele KJ?

„Principalul motiv pentru care se rup ghetele clientilor care ne cer ajutorul telefonic este ca acestia au achizitionat ghete contrafacute, iar acestea sunt de slaba calitate si nu sunt adaptate la greutatea clientului.

Ghetele originale KJ se pot rupe datorita utilizarii necoresponzatoare a acestora.

Cureaua de fixare – se rupe in cazul in care la incaltare si descaltare, acestea nu sunt deschise de tot (scoase in intregime din catarama care le fixeaza).

Shell-ul (talpa de plastic) – se poate rupe din mai multe motive:

 1. ghetele nu sunt potrivite pentru greutatea corporala a posesorului. Ghetele de adulti se impart in 2 categorii : KJ XR3 si KJ PRO7. Modelul XR3 este pentru persoane cu greutate de pana la 75 kg, iar modelul PRO7 pentru personae cu greutate de peste 75 kg. Al 3-lea model de ghete KJ este modelul PowerShoe – destinate doar copiilor cu greutate de pana la 45 kg. Acest model a fost copiat si de catre cei care fabrica aceste ghete contrafacute, ei avand marimi pana la 46.
 2. arcurile nu sunt schimbate la timp. Arcurile (T-spring) se schimba odata la aproximativ 60 ore de sarit, in caz contrar acestea se lungesc, fapt care duce la lungirea Shell-urilor (talpilor de plastic) si ulterior la ruperea acestora.
 3. suruburile cu care este prins nu sunt stranse destul. Acestea se strang periodic cu o cheie Imbus 5

Talpa de cauciuc – se rupe in timp, in special la ghetele care sunt utilizate afara, pentru alergare sau antrenament in aer liber.

 

Ce pot face in perioada asta cand salile sunt inchise?

In aceasta perioada oferim antrenamente online in care puteti tine legatura cu instructorul in conditii de siguranta.

Instructorii autorizati pot fi gasiti pe siteul www.kangooclub.ro

Cum ma pot antrena?

Exista clase/antrenamente fizice sau in online, insa ghetele se pot folosi si pe cont propriu la alergare sau jogging dar mare atentie nu sprinturi! Efectul benefic al ghetelor este ca reduc impactul cu solul la peste 80% si astfel protejeaza articulatiile. Sa nu uitam ca ghetele initial au fost folosite pentru recuperare si rehabilitate. Cel mai recomandat ar fii participarea la ore sustinute de instructori calificati.

De ce sa ma antrenez cu un instructor calificat?

Datorita cunostintelor si nivelului de calificare un instructor te va putea indruma in executarea corecta a exercitiilor, adaptarea lor, personal, la problemele sanatatii intalnite dar si alegerea ghetelor potrivite atat greutatii cat si a mediului in care vor fi folosite.

Ce inseamna antrenamente online?

Prin intermediul siteurilor de socializare este posibila conectarea  si asistarea la ore sustinute de instructori calificati sau nu. Studiile de pana acum prezinta o crestere in domeniul antrenamentelor online sustinute de acasa. Insa este foarte important sa ne alegem persoana potrivita cu care ne vom antrena, de asemenea ghetele trebuie sa fie adaptate greutatii si cerintelor consumatorului iar mediul in care se va antrena trebuie sa fie adecvat. Pana la momentul de fata Kangoo Jumps Romania a folosit platforma Facebook dar in viitor se doreste largirea antrenamentelor si pe alte  pagini cum ar fii Instagram sau Youtube.

Cum ma pregatesc pentru un antrenament online?

In mediu rural, daca stai la casa (curtea, gradina, holul) nu este nimic mai potrivit decat a sari in aer liber.

In mediu urban, daca stai la bloc poate te intrebi daca poti sari in apartament sau daca ii vei deranja pe vecini. Pentru a nu fi probleme cu zgomotul cauzat de ghete sau sarituri, te sfatuim sa folosesti un covor mai gros.

Cum ma pot inscrie la ore online tinute de instructori calificati?

Luna aceasta datorita ofertei pregatite de echipa Kangoo Jumps Romania la achizitionarea oricarei ghete originale Kangoo Jumps de pe site-ul official www.kangooclubs.com pe langa o masca KJ vei mai primi acces gratuit timp de 3 luni la antrenamentele online ale Kingai Sebestyen cea care a adus kj in Romania si in Europa.

Cum pot sa devin instructor?

Kangoo Jumps Romania tine cursuri pentru a devein instructor oficial Kangoo Jumps in fiecare luna. In perioada asta cursurile se desfasoara online. Investim foarte mult timp si efort pentru a pregati viitorii instructori a cel mai inalt nivel. Pentru a va inscrie la aceste cursuri va rugam sa ne contactati la educatie@kangooclub.ro”, spune Kinga Sebestyen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kinga Sebestyén (@kingasebestyen)

Scrie un comentariu