Stiri externe

100.000 euro amendă pentru pozele topless cu Kate Middleton publicate în presă

Scris de Alexandru Manea

Reprezentanții revistei Closer au fost judecați și obligați să plătească daune de 100.000 de euro pentru faptul că au realizat și publicat fotografii topless cu Kate Middleton, generând un mare scandal.

100.000 euro amendă pentru pozele topless cu Kate Middleton publicate în presă

În toamna anului 2012 revista Closer, varianta franceză, a publicat o serie de fotografii cu Kate Middleton topless, la plajă, în timpul vacanței private din sudul Franței. Cuplul regal se afla la acea vreme în castelul ce aparține fiului Prințesei Margareta, Viscount David Linley.

Apariția acestor fotografii a generat un mare scandal, i-a înfuriat pe britanici, iar multe alte reviste și ziare au refuzat să preia subiectul.

Șase persoane au fost chemate în judecată pentru această ispravă: editorul revistei, Laurence Pieau, proprietarul publicației, Ernesto Mauri, doi fotografi ai ai agenției care a realizat instantaneele, Cyril Moreau și Dominique Jacovides, precum și fostul publisher Marc Auburtin și fotograful Valerie Suau.

Avocații cuplului regal au subliniat că impactul apariției fotografiilor a fost cu atât mai mare cu cât William și Harry, în particular, oricum aveau amintiri dureroase legate de agresiunea paparazzilor asupra regretatei lor mame, Prințesa Diana.

Procesul a durat, însă acum s-a ajuns la o finalitate. Judecătorii au decis ca cei șase acuzați au invadat dreptul la intimitate al Ducesei de Cambridge, iar cei doi reprezentanți ai recistei și cei doi fotografi ai agenției trebuie să plătească împreună daune de 100.000 de euro, 50.000 pentru Kate și 50.000 pentru Prințul William.

Suma este cu mult mai mică decțt cea cerută inițial de avocații cuplului regal, mai exact 1,5 milioane de euro.

Scrie un comentariu