Stiri Interne

10 motive sa urmaresti la TVR vizita Papei Francisc in Romania

Scris de Alexandru Manea

In calitate de broadcaster oficial – producator exclusiv al continutului audio-video al tuturor evenimentelor si ceremoniilor prilejuite de vizita in Romania a Sanctitatii Sale Papa Francisc – TVR ofera cea mai ampla transmisie in direct din istoria televiziunii in Romania, urmarind indeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.

10 motive sa urmaresti la TVR vizita Papei Francisc in Romania

Iata 10 motive pentru care merita sa urmaresti vizita Sanctitatii Sale Papa Francisc la TVR:

 

  1. Acoperim evenimentul prin imagini transmise la cele mai inalte standarde de calitate si prin informatii relevante despre semnificatia si desfasurarea fiecarui punct al vizitei. Vor fi secvente ale vizitei filmate cu nu mai putin de 17 camere de televiziune (prin comparatie, transmisiunea unui meci de fotbal de cupa europeana se realizeaza cu minim 12 camere TV).

 

  1. 40 de camere TV vor asigura transmisia vizitei din Bucuresti a Sanctitatii Sale, pentru ca tu, telespectatorul nostru, sa fii in mijlocul evenimentelor in fiecare moment – sosirea in capitala, primirea oficiala si intalnirile de la Palatul Cotroceni, intalnirea cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, apoi Sf. Liturghie oficiata in catedrala Sf. Iosif si binecuvantarea credinciosilor aflati in centrul Bucurestiului;

 

  1. TVR are experienta exclusiva in transmiterea unor evenimente istorice. La TVR ai vazut vizita Papei Ioan Paul al II-lea, vizita presedintelui american George W. Bush (2002), funeraliile Regelui Mihai (decembrie 2017), summit-ul de la Sibiu (mai 2019), dar si alte mari evenimente sportive, muzicale si religioase. Pentru vizita Papei Francisc in Romania, TVR asigura semnal gratuit (clean feed) pentru televiziuni din intreaga lume, inclusiv semnalul-audio video pentru toate televiziunile comerciale din Romania;

 

  1. Resurse tehnice si umane impresionante, pe masura importantei evenimentului. 105 camere de transmisiuni live, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 care de transmisiuni live, 15 DSNG si aproape 1.000 de profesionisti de televiziune vor acoperi live cele trei zile ale vizitei de stat, pastorale si ecumenice a Papei Francisc, desfasurate in Bucuresti, Iasi, Sumuleu Ciuc si Blaj;

 

  1. Peste 30 de ore de transmisiuni in direct si peste 10 ore de documentare, la TVR 1, timp de 3 zile, despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realitatilor pontificale, realitati ale vietii cultural-religioase din Romania;

 

  1. TVR are mini studio special de stiri la Vatican. De la inceputul acestei saptamani, corespondentii nostri te tin la curent cu toate pregatirile pentru vizita pe care Papa Francisc urmeaza sa o faca in Romania. Jurnalisti specializati in continut cultural-religios, cu experienta de 25 ani in TVR, vor clarifica si explica, in programele si transmisiunile speciale, fiecare moment al vizitei Suveranului Pontif.

 

  1. Informatii inedite, din culisele vizitei sunt tot la TVR: vei vedea imagini din interiorul avionului papal si vei vedea cum arata resedinta in care va locui Sfantul Parinte in fiecare zi a sederii sale in Romania. Transmisiunile directe din zilele vizitei vor fi completate si de scurte filme de interes, din care vei afla cum se roaga Papa Francisc, seara, cum se desfasoara o zi obisnuita pentru Papa, ce autoturisme are Papa Francisc si de ce are atat de multe tricouri de fotbal pentru viitoarea Cupa Mondiala.

 

  1. Doi reporteri ai TVR vor fi pas cu pas in apropierea Suveranului Pontif pe parcursul vizitei, incepand de la Roma si pana la intoarcerea la Vatican. Dupa zborul de intoarcere la Vatican, vor oferi primele impresii ale Sfantului Parinte despre vizita in Romania.

 

  1. Papa Francisc se va adresa pentru prima data romanilor la TVR, mesajul Sau fiind transmis simultan de televiziuni din alte tari.
  1. TVR asigură subtitrare în direct, ori de câte ori se vorbeşte într-o limbă străină pentru toate transmisiunile directe ocazionate de vizita papei.

Credit foto: Vatican News

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu