Connect with us

ADPM Coffee Break

Detoxifierea. Ce inseamna cu adevarat! 10 lucruri pe care merita sa le stii!

In ultimii ani tot auzim de cure de detoxifiere, fie cu sucuri naturale, fie prin vacante petrecute in resorturi de acest tip, programe care au ca scop eliminarea substantelor nocive din organism. Cum se realizeaza insa in realitate detoxifierea, care sunt metodele si ce merita?

Publicat

pe

Detoxifierea organismului a devenit un mare fenomen international in ultimii ani. S-au lansat si dezvoltat multe afaceri pe seama acestui concept, oamenii fiind informati si, de ce nu, alarmati, despre cat de important este ca, macar din cand in cand, sa urmeze astfel de cure in urma carora sa scape de substantele nocive din organism.

Multi medici sustin insa ca aceasta detoxifiere promovata pretutindenti este doar o afacere, iar organismul nu are nevoie de asemenea programe, intrucat se detoxifiaza singur prin procesele proprii. Totusi, detoxifierea despre care citim in ultimii ani este de mai multe tipuri si merita inteleasa corect.

1. Ce inseamna detoxifierea?

detox-1

Detoxifierea. Ce inseamna cu adevarat! 10 lucruri pe care merita sa le stii!

Scopul unei diete de detoxifiere este de a elimina din organism substantele cu efecte negative pe care le ingeram odata cu alimentele post-procesate si nu numai: chimicale, pesticide, aditivi, fumul de tigara, poluanti, metale grele. Detoxifierea interna vizeaza curatarea colonului si al rinichilor.

2. De ce am avea nevoie de detoxifere?

detox-2

Este una din metodele holistice de a ne pastra mintea si trupul sanatos, chiar si scapand de durerile de cap, de spate, ajutandu-ne sa avem o memorie mai buna, un par si unghii mai sanatoase, sa ne intarim sistemul imunitar in fata diverselor atacuri externe si sa eliminam din organism chimicalele si sustantele daunatoare. Sangele, ficatul, rinichii devin, se pare, mai curati, ceea ce nu s-ar intampla printr-o simpla dieta. Sistemul hormonal se reechilibreaza, la fel si dependenta organismului de zahar, cofeina, nicotina sau alcool.

3. Detoxifierea pe termen scurt

detox-3

Exista diete de detoxifiere fulger, de 24 de ore, in care se conuma doar sucuri, se eminina metalele grele din organism, se curata colonul si chiar se administreaza diverse injectii cu substante ajutatoare.

4. Detoxifierea pe termen lung

detox-4

Aceasta include schimbari in alimentatia zilnica: se evita carnea, produsele cu carbohidrati, indulcitorii, si se consuma mult mai multe legume, fructe si usturoi. Se beau multe lichide, sucuri de legume si de fructe, ceaiuri de plante, se iau suplimente de vitamine si care au rolul de a elimina toxinele din organism, se face sport, yoga, pentru a elimina stresul si a reechilibra nivelurile energetice. Se pot face sesiuni de acupunctura, hidroterapie (chiar si dusuri calde-reci alternative), meditatie.

5. Detoxifierea acasa

detox-5

Au aparut fel si fel de programe si produse (sucuri, pastile) pe care le poti cumpara si consuma acasa, fara a te inscrie intr-un program profesional de detoxifiere. Totusi, specialistii recomanda sa se apeleze la metode profesionale si sa consultam medicul inainte si in timpul programului.

6. Detoxifierea cu mere

detox-6

Se spune ca daca mancam doar mere timp de trei sau patru zile, sase pe zi, colonul se va curata si putem avea o detoxifiere eficienta si deloc scumpa.

7. Apa cu sare

detox-7

Exista un anumit tip de sare marina care se adauga in apa calda, iar lichidul se bea ajutand la curatarea colonului.

8. Cum sa prepari un suc de detoxifiere

detox-8

Adauga lamaie in sucurile pe care le bei de-a lungul zilei. Aceasta contine acid citric, ce are un efect bun in distrugerea celulelor grase.

9. Detox de zahar

detox-9

Presupune sa eliminam complet alimentele ce contin zahar (dulciuri, sucuri dulci, alimente procesate din comert). Cand avem pofta de ceva “dulce”, sa consumam un singur fruct.

10. Pastile de detoxifiere

detox-10

Au aparut pe piata fel si fel de pastile ori prafuri care curata colonul. Este indicat sa consultati medicul inainte de a urma acest tip de detoxifiere, dar si celelalte metode, pentru a nu provoca un dezechilibru chimic ce ar genera apoi alte probleme.